Doel van Camping Cultuur was om kunst en cultuur te brengen naar mensen die niet of weinig vertrouwd zijn met het cultuuraanbod. Daarom stelde het gemeentebestuur één keer per jaar een alternatief, divers en gratis cultuuraanbod samen. De openbare ruimte was het speelveld.

Het gemeentebestuur wil dat idee verruimen door een blijvende organisatie- en horizontale brede aanpak in de wijken te realiseren. Cultuur- en vrijetijdsbeleving brengt zo mensen samen en zorgt ervoor dat mensen elkaar ontmoeten. Ten slotte maakt iedereen kennis met de dienstverlening en het aanbod dat Koksijde te bieden heeft.

Mobiel cultuurhuis

INwijken is een mobiel cultuur- of buurthuis waarmee o.a. aan cultuurspreiding en vrijetijdsparticipatie, talenontwikkeling en gemeenschapsvorming wordt gedaan. Koksijde wil INwijken (afgezien van de hoofdzakelijk culturele invalshoek) verder opentrekken naar het niet-cultuurgerelateerde vrijetijdsaanbod zoals sport, sociale projecten, jeugdwerking, welzijn, mobiliteit en milieu.

Mensen ontmoeten

INwijken wil mensen samenbrengen. En om dat te realiseren, stelt het gemeentestuur een divers programma samen met aandacht voor alle leeftijds- en bevolkingsgroepen. Deze projecten zitten al in de pijplijn: Film in de wijk of een winterdrink met livemuziek waar het jaarprogramma wordt voorgesteld