Op woensdagnamiddag 20 april spelen we massaal buiten. Doe je mee? Neem deel aan allerlei sport- en spelactiviteiten zoals skaten, steppen, dansen, spikeball en reuzenspelen op drie locaties: de Skateplaza en de Witte Burg in Oostduinkerke en de Silicowijk in Koksijde.

Wat is buitenspeeldag?

We trappen het buitenspeeljaar op gang op woensdag 20 april met een knaller, het ideale moment dus om samen te ravotten. De Buitenspeeldag is het jaarlijkse hoogtepunt van 365 dagen buiten spelen. Grijp deze kans om buiten te spelen met veel enthousiasme. In je eigen buurt spelen, blijft van onschatbare waarde. We moeten er samen voor zorgen dat kinderen en jongeren buiten spelen op pleintjes en in parkjes. In Koksijde beschikken we dan nog over het strand en de duinen als speelparadijzen.  Kom spelen van 14 tot 17 uur. Deelname is gratis.

Hoe het begon... dit initiatief werd in het leven geroepen om kinderen een dag weg te halen van voor hun scherm. Oorspronkelijk lanceerde Nickelodeon deze dag, maar ook Ketnet, Studio 100, VTM Kazoom sprongen op de kar en zenden die dag niet uit. 

Wist je dat...

… er 22 speelterreinen en een skatepark zijn in onze gemeente? Op het strand in Oostduinkerke staat ook nog een klimtoestel.

Meer weten?

Jeugddienst
058 53 34 44