In Koksijde willen we jou zoveel mogelijk betrekken, bij het beleid of bij specifieke projecten.

Het platform iedereenmee.koksijde.be is de tool die Lokaal Bestuur Koksijde hierbij gebruikt. De eerste concrete realisaties zijn inmiddels uitgevoerd door de gemeentediensten. Enkele voorbeelden.

Grondmarkerkeringen Noordzeedreef

In deze straat zijn twaalf extra grondmarkeringen en één extra verkeersbord aangebracht om de voorrangsregel (van rechts) te benadrukken.

Grondmarkerkeringen Noordzeedreef

Bandenspanning

Binnen het project van de deelfietsen wordt een lastenboek opgemaakt om degelijke fietspompen aan te kopen. Dus dit is nog onder voorbehoud. De fietspompen zouden een plaats krijgen aan de parkings, zoals aan het station en het gemeentehuis. Er wordt verder uitgekeken naar andere geschikte plaatsen.

Pictogrammen op regenboogzebrapad

Op het kleurrijke zebrapad staat o.a. de aanbeveling om gsm-gebruik te vermijden terwijl je de straat oversteekt. Het aanbrengen van deze pictogrammen zit voorlopig nog in een testfase.

Pictogrammen op regenboogzebrapad

Laat je idee achter

Via iedereenmee.koksijde.be is het als burger mogelijk om op elk moment een idee achter te laten of een vraag te stellen. Ook de medewerkers van Lokaal Bestuur Koksijde zetten dit platform in voor interne inspraakprocessen of om burgers bij een plan of project te betrekken. Op de homepagina zie je welke processen actief zijn of in welke fase een proces zich bevindt.

Hoe log ik in op het platform?

Log in door je aan te melden met je voornaam, naam en e-mailadres. Je kunt ook je Google- of Facebook-account gebruiken. Alleen je naam en voornaam zijn zichtbaar voor anderen.

Weet je hoe… je te weten komt welke persoon er achter jouw straatnaam zit?

Ook dit idee werd geplaatst op iederenmee.

Lees het artikel Wie schuilt achter onze straatnamen? 
Of surf naar www.koksijde.be/straatnamen.