Het Kunstencentrum Ten Bogaerde is opnieuw open. Met Dach vind je er een toptentoonstelling met hedendaagse kunst. Geniet van het erfgoed op de site, de bronzen beelden van George Grard én breng een bezoekje aan de huisbrouwerij. Er is ook een randprogramma op maat. 

Nocturne op dinsdag: 13 en 27 juli & 10 en 24 augustus

Avondopening Kunstencentrum Ten Bogaerde: bezoek Dach tussen 18 en 21 uur.

Rondleidingen op 11, 18 en 25 juli & 1, 8, 15 en 29 augustus

Telkens om 14.30 uur. Schrijf je in

Night @ Ten Bogaerde op 7 augustus
Klik hier voor alle informatie.

Familierondleiding op 22 augustus

De ideale gezinsuitstap op zondag. Start: 14.30 uur. Schrijf je in 

Huifkartochten

In samenwerking met het Abdijmuseum Ten Duinen, op vrijdagen 23 juli, 6 en 20 augustus.

Expo Dach vertaald in Vlaamse Gebarentaal

Kunstencentrum Ten Bogaerde maakt de expo Dach toegankelijk voor doven en slechthorenden. Vanaf 1 juli krijgen zij via een app op hun smartphone uitleg in Vlaamse gebarentaal bij de expo. Meer info op www.visitkoksijde.be/erfgoedapp

Huisbrouwerij Ten Bogaerde

Het S.M.A.K. (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst) uit Gent presenteert vanaf 5 juni tot 14 november een selectie actuele kunst in Kunstencentrum Ten Bogaerde. De curator – artistiek directeur Phillippe Van Cauteren – stelde de expo samen met werken uit de eigen collectie. Het kunstwerk Dach illustreert treffend wat een museum of kunstencentrum moet zijn: een plek die onderdak en bescherming biedt aan kunstenaars, kunstwerken en bezoekers.

Vanuit de specifieke architectuur van de 13e-eeuwse abdijhoeve en figuratieve sculpturen van George Grard (1901-1984) onderzoekt de tentoonstelling de meest uiteenlopende vormen van beeldhouwkunst vanaf de jaren vijftig tot nu. 

Deelnemende kunstenaars Dach

Leyla Aydoslu, Michaël Borremans, Ricardo Brey, Nina Canell, Belu-Simion Fainaru, René Heyvaert, Sofia Hultén, Jean Katambayi Mukendi, Ella Litwitz, Richard Long, Neo Matloga, Oswald Oberhuber, Sara Ortmeyer, Jorge Pardo, Royden Rabinowitch, Didier Roth, Michael Sailstorfer, Sven ’t Jolle, Johan Tahon, Robert Therrien, Hannelore Van Dijck, Didier Vermeiren, Henk Visch en Lois Weinberger.

 

Vaste collectie: Grardzaal

Loop zeker de Grardzaal binnen waar je terugblikt op het leven en werk Van George Grard (1901-1984). Ook buiten, in de stilte en de rust van de middeleeuwse tuin, staan negen monumentale beelden. Wist je trouwens dat er sinds vorig jaar een huisbrouwerij van Sint-Idesbald is gevestigd op de site.

Richard Long, Driftwood Line, 1977, Collectie S.M.A.K., Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent. Foto: Dirk Pauwels