2021 maakt stilaan plaats voor 2022. Het coronaspook schudde opnieuw heel wat eindejaarsplannen door elkaar. Eén ding staat vast: Koksijde laat je niet los. Dankzij sfeerinitiatieven zoals Koksijde Fonkelt en de schitteringen in ons straatbeeld brengen wij een boodschap van hoop. Alles komt goed. De redactie wenst je alvast het beste voor het nieuwe jaar. Tope Sterk. 

Tij-dingen: 2022 staat voor de deur. Heeft u goede voornemens?

Burgemeester Marc Vanden Bussche: "Eerst en vooral wens ik iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar. 2022 kondigt zich aan als een jaar van expansie: er is onze groeiende politiezone, Koksijde Golf ter Hille krijgt negen extra holes, de reconversie van de militaire basis in Koksijde-Dorp zit in een stroomversnelling en we investeren voort in onze musea. Ik kijk uit naar de realisatie van de vernieuwde Van Buggenhoutlaan, de Kerkstraat en de Nieuwpoortsteenweg. Drie prioritaire investeringen."

Tij-dingen: Goed nieuws! Er staan opnieuw veel restaurants in de culinaire gids Gault&Millau.  

Burgemeester: "We staan bekend als culinaire hotspot in de regio, zelfs tot ver daarbuiten. Het is geen toeval dat Gault&Millau al die restaurants bekroont met een topscore, want de meeste plekken staan al jarenlang in die gids. Ik ben trots om burgemeester te zijn van dit culinair oord. Vergis je niet. Niet alleen de vermelde restaurants zijn een bezoekje waard. Wat is er mooier dan genieten met je familie na een verkwikkende wandeling in één van onze natuurgebieden? Ook onze hotels, cafés, tearooms en brasseries garanderen een topservice."

We staan bekend als culinaire hotspot in de regio, zelfs tot ver daarbuiten.

T-d: U bent opnieuw verkozen als voorzitter van de kustburgemeesters?  

Burgemeester: "Inderdaad. Een hele eer. We komen gemiddeld drie tot vier keer per jaar (virtueel) samen om gemeenschappelijke standpunten in te nemen over uiteenlopende onderwerpen zoals veiligheid en toerisme. We zoeken telkens naar een consensus, vaak over moeilijke kwesties. Belangrijk."

We zijn trots dat we opnieuw zo'n topaffiche voor Night of the Proms - Summer Edition kunnen aanbieden

T-d: Night of the Proms komt terug naar Koksijde, we zijn een muzikale gemeente.

Burgemeester: "Dat klopt, het is opnieuw een topaffiche. Ook onze eigen muziekgroepen zetten hun beste beentje voor, ik bedank hen nogmaals. Als gemeente ondersteunen we de Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Koksijde, El Fuerte en de Vrienden van de Brandweer van Oostduinkerke. Ze krijgen straks een eigen locatie in sportpark Hazebeek, naast de atletiekzone. We behandelen ze op gelijke voet, want ze dragen alle drie bij tot het welzijn van onze inwoners. Bedankt! Felicitaties ook voor Luc Note (KGHK), hij vierde onlangs zijn dertigjarig jubileum als dirigent van de gemeentelijke harmonie."

Ten slotte: ook de jaarwisseling staat in het teken van corona.

Burgemeester: "We steken opnieuw een tandje bij en zochten extra vrijwilligers. Met onze vaccinatiecampagne behoren we al van meet af aan bij de beste leerlingen van de klas. Bedankt aan iedereen die zich hiervoor inzet."