Het annexgebouw is opnieuw in gebruik. Vorige keer zette Tij-dingen de dienst Wonen, de buurtwerker en onze gemeenschapswachten in de kijker.

Nu is het de beurt aan Patricia Beddeleem (beleidsmedewerker onderwijs) en Katleen Calcoen (seniorenconsulent).

Levenslang leren voor senioren

In deze snel veranderende tijden is het belangrijk om mee te blijven. Ook voor senioren. Het Sociaal Huis biedt daarom cursussen aan. Niet alleen computerlessen, maar ook taalcursussen. Een aanbod dat fel gesmaakt wordt door de Koksijdse senioren vertelt Katleen Calcoen (seniorenconsulent).

"Het annexgebouw ligt centraal in Koksijde-Dorp, de lokalen zijn ruim en toegankelijk voor minder mobiele mensen. Bovendien is er ook veel parkeerplaats in de buurt en de bus stopt letterlijk voor de deur. Een heel pak troeven dus." Ook de doelgroep waardeert deze voordelen. "Zowel de leerkrachten als de cursisten zijn heel tevreden over hun nieuwe locatie. Het lokaal is ruim en straalt licht en lucht uit. Het is redelijk groot zodat we, naast het lesgedeelte, ook een koffiehoekje inrichten. Dat wordt gesmaakt door de senioren tijdens de pauze."

Het succes is zelfs zo groot dat het Sociaal Huis op zoek is naar extra ruimte, liefst binnen het annexgebouw.

Ook onderwijs krijgt een plek in het Huis van het Kind

Patricia Beddeleem is beleidsmedewerker onderwijs en is de verbindingsofficier tussen de scholen en Lokaal Bestuur Koksijde. Patricia verhuisde nog maar pas naar het annexgebouw en alles is nog nieuw. Zelfs de verf aan de muren. 

"De keuze om naar hier te verhuizen was eigenlijk logisch. We zitten nu met verschillende diensten die werken rond kinderen samen in één gebouw. Zo is het Huis van het Kind ook fysiek zichtbaar, want tot nu toe bestond dit alleen virtueel. Het kantoor in de conciërgewoning van het gemeentehuis werd ook te klein om comfortabel samen te werken met de collega’s van (w)Integratie.”

Wat is het Huis van het Kind?

Het Huis van het kind Koksijde is een netwerk van organisaties die werken met kinderen en gezinnen. Verschillende diensten werken samen om de band tussen (aanstaande) ouders en kinderen te versterken.

Het huis van het Kind biedt kansen aan alle kinderen en jongeren uit Koksijde om zichzelf maximaal te ontplooien. Kwetsbare kinderen en gezinnen krijgen daarbij speciale aandacht.

Meer info vind je op de website