Takken ratelen in de bomen en de nachten worden langer. Dat kan maar één ding betekenen: Halloween komt eraan!

Tijdens de herfstvakantie wordt onze gemeente omgetoverd tot een griezelparadijs voor jong en oud. Heksen, monsters en spoken: ze zijn er allemaal. Woehahaaa!

Koksijde staat in vuur en vlam…Bereid je voor op een gloeiende halloweenervaring. Durf jij het aan? Vurig of spookachtig, bij ons vind je het allemaal. Wees gewaarschuwd: vervelen is geen optie, griezelen wel!

Durvers gezocht: halloweendoolhof The Mine of Sint-Idesbald

Van 21 oktober tot 5 november kan je jezelf verliezen in het halloweendoolhof op het strand van Sint-Idesbald. Een spookachtige mijn waar je achter elke hoek wordt verrast. Toegang? 6 euro en de echte durvers komen after dark voor 12 euro. Vergeet niet langs de lokale handelaars te gaan voor de spookjeszoektocht waarbij je spookjes kan spotten in de etalages. Durf jij het aan?

Sportief griezelen: Halloween-mountainbiketoertocht

Voor de sportieve griezelaars is er op vrijdag 27 oktober de toertocht. Race door het donker en laat je omarmen door de duisternis. 

Spectaculaire afsluiter: halloweenstoet en heksenverbranding

Het hoogtepunt van de halloweenweek is ongetwijfeld de halloweenstoet (en heksenverbranding) op dinsdag 31 oktober. Een betoverende optocht vol animatie en muziek die kronkelt van de Kerkepannezaal naar de Zeedijk. Wanneer de stoet de zee bereikt, wacht je een spannende heksenverbranding op het strand. Een spektakel dat je niet mag missen.

En dat is nog niet alles. Van een vuurspektakel (zat. 28 oktober) en een 'Halloween-openluchtgriezelfilm' (zon. 29 oktober) tot het uithollen en versieren van pompoenen (din. 31 oktober)… Koksijde bezorgt jou een onvergetelijke Halloween. De jongste griezelaars maken de dansvloer onveilig tijdens de gratis 'Halloween-Kids party' op maandag 30 oktober (G. Grardplein), gevolgd door een betoverend vuurwerk op het strand.

Trek dus je engste kostuum aan en kom griezelen. Of je nu houdt van spannende doolhoven, sportieve uitdagingen of betoverende optochten, in Koksijde is er tijdens Halloween voor iedereen iets te beleven. Wees gewaarschuwd: vervelen is geen optie, griezelen wel!