Archeologie spreekt tot je verbeelding. Opgravingen maken ons nieuwsgierig, want ze vertellen iets over ons verleden. Neem tijdens de Archeologiedagen deel aan activiteiten om meer te leren over alles wat met archeologie te maken heeft.

Dit jaar is dat mogelijk op
8, 9 en 10 oktober.

Rondleiding Zandlopers (7-12 jaar en ouders)

Je trekt samen met een gids naar de plaats waar ooit de grote Duinenabdij pronkte! Door zelf voorwerpen op te graven, leer je wat archeologie is en leer je hoe de abdij er in de middeleeuwen uitzag. Daarna ga je naar het museum. Verkleed als monnik volg je het leven van een monnik uit de middeleeuwse abdij. Via allerlei opdrachtjes kom je te weten hoe de monniken elke dag doorbrachten. Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober, telkens om 14.30 uur.

Praktische info en inschrijven: www.tenduinen.be. Leeftijd: 7-12 jaar. Minimum begeleid door één (groot)ouder. Max. 20 deelnemers. Duur: twee uur. Deze gidsbeurt is inbegrepen in de prijs van je museumticket.

Fietstocht: In de schaduw van de duinen

Tijdens deze fietstocht van ongeveer 30 km verken je de streek tussen Koksijde en Veurne. Ontdek verhalen van abdijen en adellijke heren, maar ook sites uit de Romeinse tijd en de vroege middeleeuwen. Een zeldzaamheid aan de kust. Ideaal om te combineren met een bezoek aan het Abdijmuseum Ten Duinen waar de tocht start en eindigt.

Praktisch: van vrijdag 8 oktober tot zondag 10 oktober. Het museum is telkens open tussen 14 en 18 uur. De fietstocht vind je vanaf 8 oktober op www.vlaanderen-fietsland.be

Archeologiedagen

Bekijk het overzicht van alle activiteiten in Vlaanderen