Dat waren nog eens goede tijden voor de gemeenteschool van Oostduinkerke: de jongens poseren voor de schoolreis in 1953.

Alle kinderen van de school gingen op dezelfde dag samen op reis en natuurlijk ook naar dezelfde bestemming. Een moment om te vereeuwigen. Waar de reis heen ging, weten we niet (meer). Rechts onderaan knielt Marc Dezutter, hij is de enige van wie we de naam terugvonden.

Klik op de foto voor een grotere weergave.

Gemeenteschool van Oostduinkerke

De gemeenteschool van Oostduinkerke telde in het schooljaar 1952-1953 vier klassen met samen 119 leerlingen. Het schoolhoofd was Joseph Joncheere, met als onderwijzers Charles Borgonie, Willy Vandenbussche en Roger Cornette. Interessant weetje: dit schooljaar startte pas op 16 september door een polio-epidemie.

Herken je iemand op de foto? Of weet je naar welke plek deze schoolreis leidde? Nam je zelf leuke foto's in Koksijde, Oostduinkerke of Wulpen die ouder zijn dan 20 jaar? Contacteer de beeldbank via 058 53 37 62 of caroline.vandenberghe@koksijde.be

Onroerenderfgoedgemeente

Koksijde voert sinds een tweetal decennia een sterk uitgebouwd onroerenderfgoedbeleid. De bekroning hiervan was de erkenning als onroerenderfgoedgemeente door de Vlaamse overheid, als eerste gemeente in Vlaanderen. Daarmee onderschrijft de Vlaamse overheid hiermee het gevoerde lokale beleid en draagt daarom ook enkele van bevoegdheden over aan Koksijde. De opmaak van een eigen inventaris is hierbij een belangrijk instrument. De hoogste categorie van deze inventaris komt in aanmerking voor een gemeentelijke restauratiepremie. Via Koksijde Verbeeldt en in het gemeentearchief vind je oude afbeeldingen van de zogenaamde viersterrenwoningen, de woningen uit de hoogste categorie van de gemeentelijke inventaris. Zo zien we dat er nog heel wat pareltjes de tand des tijds hebben doorstaan

Contact

onroerenderfgoed@koksijde.be – 058 53 21 05

Meer info over Westhoek Verbeeldt