Ereburger Eric vroeg deze Koksijdse onderneemster om de kinderkamer van zijn huis klaar te stomen voor de komende drie seizoenen. Een hele eer. Deze acht bv's genieten dit najaar al van het nieuwe interieur: Pedro Elias, Nina Derwael, Camille, Regi Penxten, Sam Bettens, Wim Lybaert, Stijn Meuris en Sammy Mahdi.
Tij-dingen sprak met Eliza, zaakvoerder van Kabine.

Tij-dingen: Je mag het interieur ontwerpen voor Het Huis van Eric Goens. Een hele eer?

Eliza De Waele: "Ja, een geweldig toffe uitdaging. Eric en zijn gezin winkelen al sinds het begin bij Kabine. Dat hij voor de komende drie seizoenen ons vroeg voor de inrichting vond ik supertof. Vooral omdat we echt creatief konden zijn in deze kinderkamer. We richten wel vaker kinderkamertjes in, maar deze kamer mocht spreken en emotie opwekken. Uit enkele verschillende thema’s die we uitwerkten werd eentje gekozen, die zien tot leven komen tijdens de inrichting was fantastisch leuk om te doen!"

T-d: Er waren al verschillende seizoenen van Het Huis. Ga je voor een totaal nieuwe look?

Eliza: "Yes, eentje die tot de verbeelding spreekt! We probeerden uiteraard rekening te houden met de omvang van de ruimte en de technische aspecten - zoals de camera’s, belichting en de diaprojector die beelden van de BV projecteert. Daarnaast creëerden we vooral heel veel gezelligheid en sfeer."

T-d: Je hebt al heel wat ondernomen de voorbije jaren. Op welke prestatie ben je trots?

Eliza: "Het is een cliché, maar ik ben het meest fier op mijn dochter en hoe ze dapper door het leven stapt."

T-d: Na een pauze van vijf jaar schrijf je opnieuw op je blog ergenstussenin. Miste je het schrijven?

Eliza: "Ja, heel erg. Schrijven is altijd een rode draad geweest doorheen mijn leven. Al van jongs af aan fascineren woorden me. Zo bundel ik wat me bij blijft, orden ik mijn gedachten. Het is mijn uitlaatklep. Maar het ondernemerschap, een groeiend bedrijf en een baby of kleuter in huis zorgen er soms voor dat dingen naar de achtergrond verdwijnen. Ik miste het heel erg. Dus probeer ik het weer op te nemen."

T-d: Je hebt ondertussen twee winkels en twee koffiebars. Begint jouw dag met een kop warme koffie? Heb je een favoriete soort?

Eliza: "Ja, al probeer ik koffie tot twee koppen per dag te beperken. Ik word er vrij snel onrustig van. Een favoriet merk heb ik niet. Als het kopje maar met liefde wordt klaargemaakt, een scheutje havermelk mag ook niet ontbreken. Kevin en Anke baten Kantine uit in Koksijde en doen dat perfect."

Kabine, interieur, kadootjes en geboortelijsten, M. Blieckstraat 11, www.kabine.be

T-d: Wat is jouw favoriete gerecht uit de keuken van Kantine?

Eliza: "Alles. (lacht) Ik ben vooral fan van de gezonde lunchgerechtjes. Ze slagen erin gezond en lekker met elkaar te verbinden op een vaak originele manier. "

T-d: Wat maakt jouw winkel anders dan andere winkels?

Eliza: "De combinatie van alles wat we doen. We verbinden retail met horeca en een leuk terras. We proberen onze klant te ontzorgen en voorzien een speelhoek, ververshoekje, brede gangpaden voor de kinderwagen. Je vindt ons op wandelafstand van zee met een aanbod voor het hele gezin. We bieden een uniek aanbod aan duurzame en leuke merken. Kortom een echte familiewinkel waar het leuk verblijven is."

T-d: Je bent mama en ondernemer, geen gemakkelijke combinatie? Heb je tips voor toekomstige mompreneurs?

Eliza: "Klopt, maar moeilijk gaat ook. Zo ben ik groot gebracht. Ik geef niet graag op. Het blijft een evenwichtsoefening. Je onderneming is ook een baby, die veel tijd en liefde vraagt. Maar je gezin ook. Weet gewoon dat alles begint bij jezelf. Als je niet gelukkig bent, is niemand rondom jou dat. Investeer in jezelf, in tijd om gezond te zijn en te blijven, fysiek en mentaal. En focus. We leven in tijden waarin afleiding overal is. Probeer tijd af te bakenen en te beoordelen wat echt je aandacht nodig heeft. Je zaak, je kinderen, je huishouden, jijzelf. Om af te ronden: doe vooral wat je graag doet."

T-d: Waarvan kom je tot rust?

Eliza: "Daar was ik tijdens het afgelopen jaar ook naar op zoek. Intussen weet ik dat ik graag buiten ben. Ik ben een echt kustkind. Wandelen, suppen en skeeleren aan onze strandcabine. Ook hou ik van schrijven, lezen, lekker eten en een goed glas wijn met fijn gezelschap."