Elk jaar herdenken we tijdens Allerheiligen en Allerzielen de mensen die gestorven zijn en ons dierbaar waren. Daarvoor trekken we massaal naar begraafplaatsen. Grafstenen, kruisen en zerken markeren de plek waar onze overledenen liggen. Ze bieden niet alleen een plaats om te rouwen, maar zijn soms ook een statement om het belang van de overledene te tonen.

Meer lezen

Tijdens rondleidingen over funerair erfgoed komen voornamelijk mannen ter sprake. Maar in onze gemeente vind je ook een aantal opmerkelijke graven van overleden vrouwen. Tij-dingen licht er alvast twee voor je uit.

Meer lezen

Dit loket is een online toepassing om op te zoeken waar iemand begraven ligt in Koksijde. Je zoekt via de computer of je smartphone (via ingave url of door het inscannen van de QR-code op het infobord aan de begraafplaats).

Meer lezen

Kerkhoven en begraafplaatsen zijn niet meteen de meest sexy gespreksonderwerpen. Maar ook de dood maakt helaas deel uit van het leven. In onze gemeente vind je twee kerkhoven en twee begraafplaatsen: hier primeren rust en bezinning. Deze locaties bieden naast stilte ook een soort schoonheid. Leer deze vier verborgen plekjes kennen aan de hand van deze leuke weetjes.

Meer lezen

In Koksijde zijn er twee sterretjesweides: op de begraafplaatsen van Koksijde en Oostduinkerke.

Meer lezen