Koksijde verwelkomt je op een nieuw, uitdagend parcours. Met technische secties en natuurlijke hindernissen is het een aanrader voor elke fietser. En dus ook voor jou.

Het parcours, naast de hockeyvelden, is het resultaat van een samenwerking tussen de groen- en sportdienst. "Een aannemer bracht een enorme hoeveelheid aarde aan, waarmee we verschillende heuvels maakten", zegt Dries Van Den Broucke (sportdienst). Het lagere gebied dient als buffer voor overstromingen en het parcours loopt naadloos over in de Paul Herygersroute.

Een veelzijdige uitdaging

Van eenvoudige stukken tot technisch uitdagende heuvels, het parcours biedt variatie. "Het spinnenweb, een spiraalvormige hindernis, is een unieke toevoeging die voor plezier zorgt, vooral in groepen", zegt Dries. Dit parcours is ontworpen met alle niveaus in gedachten. Beginners slaan moeilijkere stukken over, terwijl ervaren bikers zich uitleven op de technische delen. De natuurlijke aankleding, zoals rotsen en boomstronken, voegt iets extra's toe. Het meest uitdagende deel van het parcours? De heuvels. "Ze vereisen wendbaarheid en snelheid", zegt Dries. 

Het werk is nog niet af

"We zijn van plan om nog meer elementen toe te voegen, zoals hindernissen geïnspireerd door de cyclocross." Dat belooft. Kom regelmatig rijden, dan zie je wat er bijkomt.

Meer weten?

Sportdienst
058 53 20 01