Voor je ligt de 250e editie van Tij-dingen. Een jubileumeditie die de lente aankondigt. Zeker ook omdat je in deze editie een bon vindt voor een gratis zak bloemzaadjes. Goed voor 10 m² bloemen. In deze editie hebben we veel aandacht voor onze sporters. Van ontluikende talenten zoals Jilke Michielsen en Toby Vandewoude tot gevestigde waarde Els Vannecke. Stip ook zeker de Bredene Koksijde Classic aan in je agenda.

Tij-dingen: WZC Dunecluze breidt uit, een extra troef voor onze gemeente?

Burgemeester Marc Vanden Bussche: "Omdat er veel senioren in onze gemeente wonen, moeten we daarop voorzien zijn. En Dunecluze voorziet perfect in die behoefte om onze inwoners een fijne oude dag te bezorgen. In samenwerking met Familiehulp komt er ook een dagverzorgingscentrum. Twee afdelingen zijn specifiek bestemd voor bewoners met dementie. De afdelingen voor bewoners met dementie werken volgens het principe van een huiselijke leefgroepwerking. Het gaat om kleinere groepen die worden begeleid door een vaste leefmoeder of -vader. De samenwerking tussen WZC Dunecluze en de KEI maakt het project uniek. Een extra reden voor het gemeentebestuur om te investeren in dit woonzorgcentrum. Daarom stelde het gemeentebestuur gronden ter beschikking. Ik wil graag alle personeelsleden en vrijwilligers bedanken die van de Dunecluze een bloeiend centrum maken."

Omdat er veel senioren in onze gemeente wonen, moeten we daarop voorzien zijn

T-d: Julie Paelinck is de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad?

Burgemeester: "Dat klopt. Zij vervangt Charlotte Castelein die nu schepen is. Julie zetelt sinds 2019 in de gemeenteraad en was de voorbije jaren ook fractieleidster. Ondertussen heeft Julie al haar eerste gemeenteraden als voorzitter achter de rug en ze heeft dat perfect gedaan. Ik ben altijd blij als jonge mensen zich voor de lokale politiek engageren. Wist je trouwens dat Julie de dochter is van onze korpschef?"

Burgemeester Vanden Bussche en Julie Paelinck

T-d: Met de Bredene Koksijde Classic op 17 maart heeft Koksijde een eigen wielerklassieker?

Burgemeester: "Het is inderdaad een lenteklassieker, onze eigen Primavera de dag voor Milaan-San Remo. Een wielerkoers in een prachtig kader met een passage door onze prachtige Doornpanne en aankomst in de Ter Duinenlaan."

T-d: In deze Tij-dingen zit een bon voor gratis bloemzaadjes. Bent u zelf ook fan van bloemen?

Burgemeester: "Vooral mijn echtgenote Griet, maar ik hou ook wel van bloemen. Op mijn bureau staat ook altijd een vers boeket en Koksijde is natuurlijk een bloemengemeente. Zeg het met een bloemetje vind ik een mooie zegswijze."

Bredene Koksijde Classic is inderdaad een lenteklassieker, onze eigen Primavera

T-d: Onze sportclubs staan hoog aangeschreven. Zowel BBC Koksijde als het minivoetbal vierden hun 50-jarig bestaan?

Burgemeester: "Twee prachtige initiatieven. We hebben Charles Vannecke en Gilbert Rommelaere (van de minivoetbalcoördinatie, red.) verrast met de titel van sportieve ambassadeur. Het zijn twee boegbeelden van het Koksijds sportgebeuren, twee eredirecteurs ook. Al tientallen jaren zetten zij zich in voor het minivoetbal. Op dezelfde dag huldigden we ook Els Vannecke, dochter van Charles, want zij is voorzitster van BBC Koksijde. De appel valt niet van de boom. Ondertussen bestaat deze club ook al 50 jaar. In het interview met Els en Eric Degraeuwe nemen we je terug mee naar de sportieve hoogdagen."