De dag voor Milaan-Sanremo geldt als de officieuze start van de lente in onze gemeente, want dan staat de Vlaamse versie van La Primavera op het programma.

Geen Poggio als scherprechter, maar net voor de aankomst is er wel een passage langs de Via Roma, genoemd naar de aankomstlaan van de Italiaanse voorjaarsklassieker.

Onze streek is het mekka van de klassiekers. Wielrennen is hier populair en Koksijde is een koersgemeente. Op vrijdag 15 maart vindt de 5e editie plaats van de Bredene Koksijde Classic. Het karakter van de wedstrijd is ideaal voor een Belgische voorjaarskoers: wind, waaiers, hellingen en kasseien.

Vaak trekt een spurtbom aan het langste eind. Het palmares van onze koers oogt alvast indrukwekkend met Pascal Ackerman (2019, 2022), Tim Merlier (2021) en Gerben Thijssen (2023) als laureaten. Voor deze editie bevestigden deze renners al hun deelname: Merlier, Groeneweghen, Jacobsen, Ackermann, Molano, Thijssen en Hodeg. Dat belooft.

Ook de Youngster Coast Challenge voor talenten onder 23 jaar staat op het programma. De kweekvijver voor jong wielergeweld om het klappen van de zweep te leren. Meer in Tij-dingen maart.

Meer weten?

Sportdienst
058 53 20 01