Driehonderdduizend? Dat lijkt veel, maar als je elke dag 10.000 stappen zet, dan haal je dat. In Koksijde hal je dat vlot, zeker met het mooiere weer. Toch een duwtje nodig? Volg dan één van onze wandelroutes. Of doe mee met één van de vele wandelingen.

  • De Paardevisserstocht op zaterdag 24 juni
  • Bijen en bloesems in de Noordduinen op zondag 4 juni
  • Elke dinsdag om 14.15 uur: groepswandeling op een rustig tempo, start aan het Sociaal Huis

Waarom 10.000 stappen per dag?

  • Het zetten van 10.000 stappen per dag helpt om je hoeveelheid fysieke activiteit te verhogen. En dat helpt dan weer om het risico op gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekten of diabetes) te verminderen. Het draagt ook bij aan een gezond gewicht.
  • Verbeter je cardiovasculaire gezondheid door regelmatige lichaamsbeweging. Verlaag je bloeddruk en cholesterolniveau en verminder het risico op hartaandoeningen.
  • Wandelen bevordert je  mentale gezondheid: fysieke activiteit kan ook helpen om de mentale gezondheid te verbeteren. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om stress en angst te verminderen en kan bijdragen aan een beter gevoel van welzijn.

Belangrijk: 10.000 stappen per dag is niet voor iedereen haalbaar. De hoeveelheid fysieke activiteit die nodig is om gezond te blijven, hangt af van verschillende factoren zoals leeftijd, gewicht en gezondheidstoestand. Praat eerst met je huisarts om te bepalen wat voor jou het beste is.

Wist-je-datje

Het idee van 10.000 stappen per dag komt oorspronkelijk uit Japan, waar de term manpo-kei (wat 10.000-stappenmeter betekent) voor het eerst werd ingevoerd in de jaren 60. Het doel? Mensen stimuleren om meer te bewegen en hun fysieke activiteit bij te houden door het aantal stappen te meten. Yoi aidea (goed idee).

Er is geen wetenschappelijke basis voor de keuze van 10.000 stappen als doel, maar dat aantal werd gekozen omdat het groot genoeg doel is om mensen te motiveren om meer te bewegen, maar niet zo groot dat het onbereikbaar lijkt. Het is ook eenvoudig om te onthouden en bij te houden.

Fietsende senioren hebben een sterker immuunsysteem

Gezond en fit oud worden, willen we allemaal. Om dit te bewerkstelligen kun je van alles uit de kast trekken, óf gewoon dagelijks een rondje fietsen. De manier om je immuunsysteem sterk en jeugdig te houden.

Wil je graag meer bewegen maar doe je dat niet graag alleen?

Neem dan contact op met de seniorenconsulent om het sportaanbod en verenigingsaanbod te bespreken. Meer informatie: Katleen Calcoen (058 53 43 42 of senioren@koksijde.be).