In Koksijde bewonder je veel huizen uit de eerste helft van de 20e eeuw. Meestal in de typische cottagestijl. Wie zich verdiept in de geschiedenis van deze woningen, botst vaak op dezelfde naam: Gaston Lejeune. Wie was deze man? Vanwaar zijn band met Koksijde? En hoe kon één man zoveel woningen ontwerpen?

Vragen die drie Koksijdse auteurs aanspoorden om op onderzoek te gaan. Joeri Stekelorum, Michel Piérart en Linda Ticket zijn gepassioneerd door erfgoed en het Koksijdse verleden. Ze bundelden hun bevindingen in het boek Gaston Lejeune. Een halve eeuw architectuur in Koksijde. Deze publicatie schetst het leven van de man en geeft een overzicht van zijn oeuvre, inclusief beeldmateriaal.

Koksijdenaars en tweedeverblijvers kunnen dit boek nu bestellen voor de voordeelprijs van 25 euro (in plaats van 30 euro).

Reserveer via www.koksijde.be/boek-gaston-lejeune en stort het bedrag op rekeningnummer BE56 0910 0022 9088 van het gemeentebestuur van Koksijde – met vermelding Boek Gaston Lejeune.

Extra: boekvoorstelling

Wie het boek vooraf bestelt, krijgt een uitnodiging voor de boekvoorstelling in cultuurcentrum CasinoKoksijde op zaterdag 10 september om 11 uur. Haal dan je boek af en laat het signeren. Kan je niet aanwezig zijn? Pik je exemplaar dan vanaf 12 september op aan de balie van de dienst Toerisme in het gemeentehuis (tel. 058 51 29 10, toerisme@koksijde.be – dagelijks open van 9-12 en 13.30-16.30 uur, behalve op zondagvoormiddag).

Dit aanbod is geldig tot en met 1 augustus. Daarna koop je het boek tegen de normale prijs van 30 euro.

Meer weten?

Cultuur & Erfgoed
058 53 34 40