Sfeervolle muziekoptredens op het terras van het museumcafé De Gasterie zijn het bekende recept van onze bekende Abdijavonden.

Kom op woensdag (om 20 uur) naar de gratis optredens, geen reservatie nodig.
Deuren open vanaf 19 uur. 

  • 13 juli: Etoile Musette (accordeon, doedelzak, cabrette, percussie, gitaar en banjo)
  • 20 juli: Lucky Fonz III (uniek liveoptreden: eigenzinnige teksten, humor en ontroering)
  • 27 juli: Lenny Crabbe (solowerk van de frontman van Freaky Age) geannuleerd wegens ziekte van de artiest
  • 3 augustus: Double Bill: Frie & Arne (vocal sessions) / Esi Nri (o.a. accordeon en viool)
  • 10 augustus: Malahide (folkgroep)
  • 17 augustus: Isaac Roux (indiefolk met elektronische elementen) / vi.be support (talentenplatform)
  • 24 augustus: afscheidsconcert West Corner Brass Band (zelf bewerkte funky covers)

Musette

Dit trio neemt je mee op een fascinerende reis naar de Parijse danszalen aan het einde van de 19e eeuw. Musette, dat zijn zwierige walsjes en swingende bourrees. Met Raquel Gigot op accordeon, Arnaud Degimbe op doedelzak, cabrette en percussie en Dick van der Harst op gitaar en banjo.

Lucky Fonz

Eén van Nederlands meest geliefde zangers en live-artiesten. 3voor12 (VPRO) riep Lucky Fonz uit tot één van de meest invloedrijke artiesten van Nederland. Zijn unieke shows staan bekend om de bijzondere combinatie van prachtige liedjes, eigenzinnige teksten, humor én ontroering.

Lenny Crabbe: geannuleerd wegens ziekte van de artiest

De frontman van Freaky Age gaat solo! Lenny Crabbe was amper 14 toen hij met zijn band in de finale speelde van Humo’s Rock Rally. Een rollercoaster met verschillende albums en hits mondden uit tot het afscheidsconcert in de Ancienne Belgique in 2019. Tijd voor kakelvers solowerk. Maar Lenny brengt ook een pak bekende songs van Freaky Age mee naar Koksijde!

Double Bill: Frie & Arne (vocal sessions) / Esi Nri

Twee duo’s die elkaar machtig goed aanvullen, zowel op als naast het podium. Voor het eerst op onze Abdijavonden: een romantische Double Bill. Frie Mechele & Arne Demets hebben elk hun bands en projecten. Tijdens de lockdown maakten ze vocal sessions van bekende hits en ze brachten deze ook uit.  Marjolein Cools en Koen Vanmeerbeek vormen samen Esi Nri. Ze halen het uiterste uit accordeon, viool en nyckelharpa: een hele mooie combinatie van instrumenten!

Malahide

Deze folkband zet ons museumcafé zonder twijfel in vuur en vlam! Dat deden ze al bij hun vorige passage in 2019. Verwacht je aan een krachtige set vol Iers-Schotse folk, evergreens, swing-jazz en balfolk. Smeer alvast je stembanden om mee te zingen!

Isaac Roux

Isaac Roux is één van dé opkomende jonge talenten van dit moment. In zijn singer-songwriterproject vermengt Louis De Roo indiefolk met elektronische elementen. Isaac Roux stond in de finale van Humo’s Rock Rally 2022 en kaapte er de publieksprijs weg. Iets wat pakweg Balthazar ook deed. Wij zouden hem de jonge Bon Iver van de lage landen durven noemen. Via het talentenplatform vi.be gaat het Abdijmuseum ook op zoek naar een jonge opener van de avond.

West Corner Brass Band

Afscheidsconcert van dit full brass power-ensemble uit de Westhoek. We sluiten onze abdijavonden van 2022 af met een knal. West Corner Brass Band, dat zijn straffe blazers. Met hun zelf bewerkte funky covers (move over, Beyonce!) kan het niet anders dan dat ze ons omverblazen. Dit jaar spelen ze een afscheidstournee. Je kan ze dus nog een laatste keer bewonderen… in Koksijde!