Er komen zes extra locaties bij: Sint-Idesbald, Ster der Zee, Koksijde-Dorp, Oostduinkerke-Bad, Oostduinkerke-Dorp en de Ten Bogaerdelaan (ter hoogte van de West Aviation Club). Dat betekent dat er in totaal 120 deelfietsen in gebruik zijn.

60 + 60

Koksijde startte samen met Veurne en De Panne met een eigen deelfietsensysteem. Zestig fietsen staan verspreid over zes vaste parkeerlocaties: de treinstations, het park van Veurne, het gemeentehuis van Koksijde en de markt van De Panne. Daar komen dus zes locaties bij: Sint-Idesbald, Ster der Zee, Koksijde-Dorp, Oostduinkerke-Bad, Oostduinkerke-Dorp en de Ten Bogaerdelaan (ter hoogte van de West Aviation Club).

De parkeerplekken herken je aan de speciale fietsrekken, zo weet je waar je de deelfiets moet stallen. Het systeem van deelfietsen met vaste standplaatsen is mogelijk dankzij het gebruik van slimme sloten (met ingebouwde GPS en geopend worden met de Mobit-app op de smartphone).

Je kan de deelfiets nog steeds vier uur gratis gebruiken. Als de tijd op is, moet je de fiets terug in één van de fietsrekken plaatsen. Als dat niet lukt, krijg je 10 euro boete.

Deelfiets gebruiken: hoe werkt het?

De vijf stappen

  1. Download de Mobit-app (Android of Apple) op je smartphone.
  2. Registreer je en voeg krediet toe aan je wallet.
  3. Via de app zoek je naar een Mobit-fiets in je buurt. Daar aangekomen, scan je de QR-code op het slot van de Mobit-fiets. Als je correct geregistreerd bent en de fiets beschikbaar is, opent het slot vanzelf.
  4. Gebruik de fiets zolang je die nodig hebt.
  5. Als je de fiets terug wil sluiten, plaats je je fiets correct terug op één van de zes vaste parkeerlocaties en sluit je handmatig het slot. De rit wordt dan automatisch in de app beëindigd.

Info: 058 53 30 84 – griet.maenhout@koksijde.be

deelfietsen gemeentehuis

Deelfietsenparking naast het gemeentehuis van Koksijde