Het Wulpense landbouwkoppel Jos Depotter en Els Beuselinck won vorige maand de Koperen Kievit. Deze prijs zet landbouwers in de kijker die inspanningen doen om de biodiversiteit te bevorderen.

Meer lezen

Een groot succes. Wist je dat de oppervlakte aan tuinen in Vlaanderen groter is dan de beschermde natuurgebieden?

Meer lezen

Er is heel wat over te zeggen, maar eigenlijk komt het hier op neer: biodiversiteit gaat over lokaal en dus over inheems.

Meer lezen

De energieprijzen zijn dit jaar naar een normaler niveau geëvolueerd. Toch blijft het belangrijk om elk jaar een voordelig energiecontract af te sluiten.

Meer lezen

Licht en warmte. Dat hebben zaden nodig om te kiemen. Wandel mee met onze gids en speur naar minibrandnetels, look zonder look en kleine veldkers.

Meer lezen

Droom je ervan om de wonderen van de kosmos vast te leggen door je eigen lens? De cursus digitale astrofotografie maakt van jou een hemelse fotograaf.

Meer lezen

Klaar om de sterrenhemel te verkennen als nooit tevoren?

Meer lezen

Het strand is niet alleen van ons. Hoe leef je samen met zeehonden zonder ze te storen of te irriteren?

Meer lezen

Het strand is niet alleen van ons. Hoe leef je samen met meeuwen zonder ze te storen of te irriteren?

Meer lezen

Interesse in tips en tricks om grondiger te renoveren? Dat kan dankzij de gratis sessie, georganiseerd door Energiehuis Westhoek, in samenwerking met Fluvius.

Meer lezen

De traditionele bloemenjaarmarkt op paaszaterdag verandert dit jaar in een lentebelevenis. Vier dus op zaterdag 30 maart de lente in onze Zeelaan. De Lentejaarmarkt brengt alles samen wat je nodig hebt om je tuin lenteklaar te maken. En méér!

Meer lezen