Vroegtijdige opsporing biedt de beste bescherming tegen deze vorm van kanker. Ben je tussen 50 en 74 jaar oud? Doe dan elke twee jaar de stoelgangtest. Elk jaar krijgen meer dan 5.000 Vlamingen te horen dat ze dikkedarmkanker hebben. Het is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen (na borstkanker) en de derde meest voorkomende kanker bij mannen.

Meer lezen

Te veel alcohol drinken, is gevaarlijk voor je gezondheid. Dat weet iedereen ondertussen. Een glas wijn bij het eten of een trappist na een moeilijke werkdag… soms moeilijk om daaraan te weerstaan. Eentje is geentje, een uitspraak die je vaak hoort. Maar wat als al die eentjes een alcoholvijver worden? Stilstaan bij je alcoholgebruik is de eerste stap.  

Meer lezen

Wil je mensen leren kennen op een manier die coronaproof is? Kom dan naar de groepswandelingen. 

Meer lezen

Mantelzorg is vaak onzichtbaar, maar tegelijk alomtegenwoordig. In Vlaanderen verlenen naar schatting meer dan 600.000 mensen een vorm van mantelzorg. Mantelzorg is zwaar, soms heel zwaar. De COVID-19-pandemie en de daarbij horende maatregelen stelden mantelzorgers nog meer op de proef.

Meer lezen

Waar ligt het verschil tussen stoppen met drinken en kiezen voor een nuchter leven? Hoe raak je af van een alcoholverslaving? Wat zijn de valkuilen bij een afkickproces? Kan de klinische psychologie en psychiatrie helpen bij genezing?

Meer lezen

Senioren maken bijna de helft uit van de Koksijdse bevolking. Heel wat van die senioren zijn de drijvende kracht achter een bloeiend verenigingsleven.

Tij-dingen geeft je een overzicht van de verenigingen die lid zijn van de seniorenadviesraad

Meer lezen

Je huis staat in brand of je partner krijgt een beroerte.

Welk noodnummer bel je:
100, 101 of 112?

Meer lezen