Meer dan duizend mannen uit de Westhoek vertrokken tussen 1815 en 1938 aan boord van een Frans zeilschip, op weg naar de IJslandse zeeën om daar op kabeljauw te vissen. Johan Depotter schrijf er een dubbel standaardwerk over. Wil je het kopen? Kijk dan onderaan dit artikel. Onze lezers krijgen zelfs tien procent korting! 

Meer lezen

De Nieuwe Basis is een omvangrijk project dat veel mogelijkheden biedt. Uiteraard moeten er nog altijd keuzes worden gemaakt. Tij-dingen sprak met Lissa Van Doorsselaere, voormalig projectcoördinator voor de reconversie van de basis. Zij hielp het voorbije anderhalf jaar mee om alle puzzelstukken op hun plaats te leggen.

Meer lezen

Maak kennis met nieuwe VVB-causeriereeks Zondagochtend in de wereld, een een reeks voordrachten die de internationale politieke actualiteit naar Koksijde brengt

De plaatselijke Vlaamse Volksbeweging is sinds de oprichting in 2012 uitgegroeid tot een begrip in de regio. "Dat komt omdat we op onze evenementen zorgen voor bekende sprekers over interessante thema's", legt voorzitter Gaby Vandromme uit. 

Meer lezen

In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Ingrid Deturck kreeg de fakkel in januari en gaf die door aan Sophie Dewulf.

Meer lezen