Kristel Schellens speelt sinds het prille begin (1995) dwarsfluit in het Golden Symphonic Orchestra waardoor ze al bijna 30 jaar een muzikale reisgenoot is van Helmut Lotti. Ondertussen woont ze al 4 jaar in Koksijde en op 26 juli speelt ze dus een thuismatch.

Meer lezen

Last but not least stoppen we bij Surfclub Windekind waar binnenkort een Duotone Pro Center komt. Onze gemeente komt hierdoor op de internationale kaart terecht van topwatersportbestemmingen. Een primeur voor de Benelux! Noteer alvast de opening van Duotone Pro Center Koksijde in je agenda op zaterdag 4 mei.

Meer lezen

We zetten onze tocht voort richting het oosten, op een boogscheut van onze vorige stop vind je het SYCOD. Deze club ligt verscholen tussen de duinen, in de schaduw van de Twenty One. En ook hier kunnen watersporters zich helemaal uitleven.

Meer lezen

De volgende stop is aan het IJslandplein, de nagelnieuwe landingsplaats van surfschool.be. Vroeger lag surfschool.be niet aan het strand, maar dat is dus veranderd. En of ze trots zijn. Mensen zo vlot mogelijk leren surfen, blijft dé corebusiness van zaakvoerders Sofie Dobbelaere en Dieter Roussel. "Het IJslandplein ligt aan de Zeedijk én de surfzone Sint-André. Beter wordt het niet."

Meer lezen

Onze watersportclubs hebben de wind in de zeilen. Brandingssporten zijn populair en onze vier clubs boomen. Hou je van actie? Je moest al weg zijn: kitesurfen, zeekajak of suppen, het kan allemaal. Onze redacteur trok zijn wetsuit aan en ging het ruime sop in. En nadien is er ook ruimte voor een frisse pint, want van al dat water krijgt een mens dorst. Onze eerste stop? Sint-Idesbald.

Meer lezen