In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde. Denise Pylyser kreeg de fakkel in maart en gaf die door aan Robert Legein.

Meer lezen

Ann Wauters komt naar het Sportforum in cultuurcentrum CasinoKoksijde op maandag 17 april en dat is een stunt. Minstens even spectaculair is dat Tij-dingen erin slaagde om de beste Belgische basketspeelster ooit te strikken voor een gesprek. "Mijn twintigjarige loopbaan als speelster is de basis van mijn verhaal."

Meer lezen

Ferdinand, zeg maar Fernand, Vanfraechem woonde tijdens zijn jeugd vijftien jaar op de site van de Duinenabdij, in twee oude vissershuisjes: eerst waar later de gasterie kwam en vervolgens nabij de kapel van Baaldjes Kruus. Die roots lieten Fernand nooit meer los, na zijn professionele loopbaan werd Fernand gids (in het museum en op de site) en stichtend lid van de vriendenkring Familiares de Dunis.

Meer lezen

Fernand Vanderplancke (84) maakt al sinds 1995 de trofee voor de mannelijke en vrouwelijke winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

Meer lezen

Sportambassadeur Sigrid Rondelez organiseert de nationale yogaconventie in sporthal Hazebeek van 12 tot 14 mei 2023.

Meer lezen