Christine Van Broeckhoven legt uit wat de ziekte van Alzheimer is, hoe de ziekte verloopt en hoe nieuwe behandelingen worden ontwikkeld. Ze geeft inzicht in de verschillende risicofactoren die bijdragen tot het ontstaan van de ziekte, zoals genetica maar ook levensstijl.

Door onze welvaart leven we steeds langer, maar deze vergrijzing zorgt voor extra maatschappelijke uitdagingen. Zoals dementie.

Professor Christine Van Broeckhoven en haar team zetten zich dagelijks in om dementie beter te begrijpen. Ze zoeken naar de oorzaken, proberen het ziekteproces te begrijpen en dragen bij tot het ontwikkelen van behandelingen en medicatie.

Professor Christine Van Broeckhoven
  • Wanneer? Donderdag 9 maart 2023 om 10.30 uur
  • Waar? In cultuurcentrum CasinoKoksijde. 
  • Na de causerie biedt de seniorenadviesraad een aperitief aan. 
  • Prijs: 4 euro
  • Schrijf je in: katleen.calcoen@sociaalhuiskoksijde.be of 058 53 43 42. Dit is ook de algemene vergadering van de seniorenadviesraad waarop je van harte welkom bent.

Tip

Op 13 maart 2023 om 14 uur vindt in WZC Dunecluze (Ten Duinenlaan 35) een contactkoor plaats. Speciaal voor personen met dementie en hun mantelzorgers. Schrijf je in: katleen.calcoen@koksijde.be of 058 53 43 42. Aansluitend is er nog een koffiemoment.