Je bent nooit te oud om bij te leren. En in deze snel veranderende tijden is het belangrijk om mee te blijven.

Koksijde biedt daarom cursussen aan, zodat je op de digitale trein springt. Ook je taalkennis kan je verrijken.

Tij-dingen sprak met Jenny Reynaert, zij volgt al verschillende jaren cursussen via het Sociaal Huis. Jenny is beeldend kunstenaar en extra computerkennis is ook handig voor creatieve geesten.

Tij-dingen: Welke cursussen heb je al gevolgd?
Jenny Reynaert:
"Ondertussen al redelijk veel. De basiscursussen voor laptop en pc en ook de lessen rond het gebruik van smartphones: Android 1 en 2. Ik probeer altijd de vervolgcursus mee te pikken. Zo ontdek  je nieuwigheden."

T-d: Was de drempel hoog om te starten?
Jenny:
"Voor mij niet. Ik had al een laptop en een computer. Dus kon ik daar al een beetje mee overweg. Toch volgde ik de basiscursus. Zo leer je ook het waarom van bepaalde functies en leer je die ook allemaal kennen. En wat de gevolgen zijn. Soms sta je daar niet bij stil. Alle cursussen zijn ook op maat gemaakt van de cursisten."

T-d: Wat is het meest bijzondere dat je hebt geleerd?
Jenny:
"Goh, dat is een moeilijke vraag. Dat hangt een beetje af van je interesses ook. Voor mij persoonlijk zijn dat de apps waarmee je foto's kunt bewerken. Zo breng ik mijn kunstwerken beter in beeld. Maar ook zonder mijn atelier zou ik die deze cursussen volgen. Die kennis komt altijd van pas."

Deze cursussen zijn echt op mijn maat gemaakt.

T-d: Hou je ook vriendschappen over aan dat samen studeren?
Jenny:
"Vriendschappen is misschien een groot woord. Goede kennissen alleszins wel. We volgen les en meestal zijn we stil tijdens de les (lacht). Ik kom wel regelmatig medecursisten tegen op straat en dan maken we wel tijd voor een praatje."

T-d: Zou je de cursussen ook aan iemand anders aanraden?
Jenny:
"Zeker. Ik vind het goed dat je die basisvaardigheden zelf hebt. Anders hang je altijd af van iemand anders. Basiskennis is ook nuttig wanneer je een probleem moet omschrijven op het moment dat je toch niet verder kan. Ik zou ook niet weten wat de mensen tegenhoudt om te starten. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd en de lesgever heeft oneindig veel geduld."

T-d: Je bent nog altijd actief als beeldhouwer. Kon je de voorbije maanden je creatief ei kwijt?
Jenny: "De tijd was er alleszins om nieuwe beelden te maken. Maar je moet ook de kans hebben om ermee naar buiten te komen. Vergelijk het met een kok die eten maakt, die gerechten moet je toch ook kunnen proeven?"

T-d: Tot slot, wat is jouw lievelingsplek in Koksijde? 
Jenny:
"Eén plek uitkiezen is misschien een beetje moeilijk, maar wat ik graag en regelmatig doe, is mijn auto parkeren aan de Sint-Niklaaskerk. Om dan van daaruit te wandelen naar zee. Dat is een rustige wandeling met veel plaats op het voetpad ook."

Op de foto zie je Jenny naast één van haar kunstwerken in Wulpen, samen met de burgemeester

Praktische informatie

Een overzicht van de cursussen vind je op deze pagina.

Alle cursussen vinden plaats in het annexgebouw (Zeelaan 44) in Koksijde-Dorp.
Contact: Sociaal Huis, Ter Duinenlaan 34 (katleen.calcoen@sociaalhuiskoksijde.be – –058 53 43 42)

Schrijf je nu al in: cvo Cervo-Go (058 41 51 61 – – info@cervogo.be ­ www.cervogo.be)

Cvo Cervo-Go voorziet geen iPads, iPhones, tablets, smartphones en laptops.
Breng je eigen toestel mee.