Tussen de mesheften, nonnetjes en kokkels liggen zwarte slierten zeewier, sommige met dikke knotsen, andere met een zwarte lintmeter en af en toe een groen slablaadje.

Wandel langs de vloedlijn

Tijdens de zeewierwandeling leer je alles over knotswier, riemwier, zeesla en andere zeewieren. Een actieve zoektocht naar strandvondsten die eindigt in het Duinenhuis waar bijkomende informatie te vinden is over de vele toepassingen van zeewier in o.a. de voeding en de medische wereld, maar ook in de industrie. Trek dus je stapschoenen of je laarzen aan en speur mee.

De wandeling start op 3 november om 14 uur aan het Elisabethplein. Schrijf je in voor 29 oktober via duinenhuis@koksijde.be

Anekdotes over de Apollovluchten

Koen Geukens vertelt anekdotes over de verschillende Apollovluchten naar de maan op 5 november om 19.30 uur in het Duinenhuis. Schrijf je in via desterrenjutters@gmail.com. Prijs: 5 euro (niet-leden: 4 euro).

Tussen de vele meer traditionele artikels over de Apollovluchten vind je soms ook wel wat minder “normale” verhalen. Zoals het verhaal dat de NASA geïnteresseerd is in de achtergebleven grote boodschap van de maanastronauten. Ken je trouwens het maanrecord aspirine-eten? Of die ene maanwandelaar die allergisch bleek te zijn voor onze naaste buur? Is de “Fallen Astronaut” wel degelijk het enige kunstwerk op de Maan?

Cursus Meteo en klimaat

Het weer is hét gespreksonderwerp bij uitstek. Toch weet men er vaak heel weinig van af. Zelfs de meeste mensen die met natuur bezig zijn hebben verrassend weinig kaas gegeten van dit boeiende thema. In deze 'weerles' leggen we de nadruk op praktisch toepasbare dingen zoals de soorten wolken, fronten, duiding bij weerspreuken, rechtstreekse invloed op de natuur e.d. De lesgever is Koen Leysen, al van kindsbeen af gebeten door het weer. Deze les is gekoppeld aan een bijkomende les over het klimaat. I.s.m. Natuurpunt : lid Natuurpunt: 12,50 euro en niet-lid: 15,00 euro. Inschrijven via duinenhuis@koksijde.be

Cursus Meteo en Klimaat op 9 en 23 november in het Duinenhuis. Telkens van 19.30 tot 22.30 uur.