Een enthousiast team van gediplomeerde leerkrachten geeft kinderen, jongeren en volwassenen alle kansen om zich artistiek, creatief en vakkundig te ontplooien. Volg een cursus muziek, woordkunst & acteren of dans.

Voor kleuters van 5 jaar (3e kleuter)

Ben je 5 jaar oud en hou je van beweging en dansen? Dan ben je van harte welkom in de nieuwe lessenreeks Kleuterdans. Op een speelse manier werk je aan de juiste ballet- en danstechnieken. Op een onbewuste manier kom je in contact met ritme, improvisatietechnieken, inlevingsvermogen en zoveel meer.

Voor kinderen van 6 en 7 jaar (1e en 2e leerjaar): Podiumkriebels en Kunstkriebels

Tijdens Podiumkriebels leer je gedichtjes, liedjes, toneeltjes, ritmisch bewegen en spelen op kleine slaginstrumenten. Hou je ook van boetseren, schilderen en tekenen? Dan is Kunstkriebels iets voor jou, een samenwerking tussen WAK en StAPwest.

In StAPwest leer je ook dansen. In de danslessen wordt er gewerkt op kracht, coördinatie, lenigheid, ruimtegevoel en muzikaliteit. Op een speelse manier leer je de basisposities van ballet en moderne dans, een lessenreeks waarbij dansbeleving en dansplezier belangrijk zijn.

Voor kinderen vanaf 8 jaar (3e leerjaar): lessen muziek, woord & acteren of dans

Kies voor muziek en leer vanaf het eerste jaar het instrument van jouw dromen bespelen. Zo leer je de belangrijkste basistechnieken en leer je heel wat stukjes spelen, volledig aangepast aan je persoonlijke mogelijkheden en interesses. Daarnaast leer je in het vak muziekatelier muziek lezen en schrijven, je ontwikkelt je gehoor, maakt samen muziek en leert er heel wat muzikale tekens en woorden kennen. Of doe je liever iets rond taal? Dan is woord & acteren iets voor jou. Je leert articuleren en de klanken juist uitspreken. Je leert je adem controleren om zonder zenuwen voor de klas te staan. Je ontdekt een schat aan woorden in spannende verhalen en mooie gedichtjes. Je duikt in de verkleedkoffer en je speelt toneel met vriendjes en vriendinnetjes voor publiek of gewoon voor je eigen plezier. Ga je voor dans? Mooi. Je leert werken op kracht, coördinatie, lenigheid, ruimtegevoel en muzikaliteit. Niet alleen de basis van klassiek ballet en van moderne dans komen aan bod, ook creatieve ontwikkeling is belangrijk. Op basis van een thema, van muziek of van een emotie leer je een choreografie aan.

Jongeren en volwassenen krijgen een unieke plaats in onze academie. Start zonder voorkennis met lessen muziek of woord & acteren.

Voor muziek kan je terecht in de tweede graad voor (jong)volwassenen. Al vanaf het eerste jaar leer je het instrument van jouw keuze bespelen. Je leert de belangrijkste basistechnieken en je bouwt een interessant repertoire op, volledig aangepast aan jouw persoonlijke mogelijkheden. Daarnaast leer je in het vak muziekatelier muziek lezen en schrijven, je maakt samen muziek en je maakt kennis met heel wat muzikale begrippen.

Wil je werken aan een vlotte en mooie spreektaal? Heb je zin in poëzie en in literatuur? Wil je de scène op om toneel te spelen? Moet je voor je werk of hobby regelmatig speechen of vergaderingen voorzitten en wil je dat op een welsprekende manier doen? Wil je je articulatie en spreekvaardigheid optimaliseren om beter verstaanbaar te zijn in de dagelijkse omgang met je omgeving? Redenen genoeg voor een cursus woordlab.

Proeflessen en opendeur

Van 1 tot 24 september ben je welkom voor een gratis proefles muziek, woord of dans. Reserveren hoeft niet, de meest recente uurroosters vind je op www.stapwest.be

Tip: op zondag 11 september gooit de academie de deuren open. Kom proeven van muziek, woord en dans in talrijke workshops. Geniet van optredens gebracht door leerlingen en leerkrachten. Locatie: Veurne, Noordstraat 18, tussen 13 en 17 uur

StAPwest heeft vestigingen in Veurne, Koksijde, Oostduinkerke, Nieuwpoort, Alveringem, Stavele en De Panne.Inschrijven (t.e.m. 30 september) en meer info: www.stapwest.be 

Contact: stapwest@koksijde.be – 058 33 56 01 – Helvetiastraat 47/2