21 september is Wereld Alzheimer Dag. Deze dag is bedoeld om bewustzijn te creëren over dementie.

Het doel?
Begrip vergroten, stigmatisering verminderen en steun bieden aan mensen met dementie en hun families.

Dementie is een verzamelnaam voor symptomen die optreden bij aandoeningen van de hersenen. Het treft het geheugen, het denkvermogen, het gedrag en de uitvoering van dagelijkse handelingen.

Koksijde zet zich in voor een dementievriendelijke omgeving en organiseert activiteiten tijdens de week van de dementie (18 tot 25 september)

  • Maandag 18 september: tai chi voor personen met dementie en hun mantelzorger.
    Plaats: Bolledroom (Sportpark Oostduinkerke) van 11 tot 11.45 uur. Deze les is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met een beperking.
  • Dinsdag 26 september: wandeling tegen dementie, samen met de mantelzorger. Groepswandeling op een rustig tempo, max. 5 km met een leuke groep wekelijkse wandelaars, een warme ontvangst.
    Start om 14.15 uur aan het Sociaal Huis.

Koksijde zet zich in voor dementie: het dementieloket lost je vragen rond dementie op.

Nog meer initiatieven rond dementie

  • Dementieloket: voor wie geconfronteerd wordt met dementie of een vermoeden heeft en meer wil weten. Ook over het omgaan met personen met dementie in al zijn facetten.
  • Dementie en nu: doe kennis en vaardigheden op en praat met lotgenoten (10 bijeenkomsten in een vaste groep van 8 à 12 mantelzorgers).

>> Heb je vragen rond dementie of de zorg voor mensen met dementie? Contacteer het seniorenloket: katleen.calcoen@koksijde.be of 058 53 43 10.