Normaal legt de sportdienst een autobus in naar de sluitingsprijs in Putte-Kapellen, maar de laatste jaren verloor deze wedstrijd aan populariteit.

Daarom zoeken we andere oorden op: Binche-Chimay-Binche (of de Mémorial Frank Vandenbroucke) op dinsdag 3 oktober. De bus vertrekt aan sporthal Hazebeek om 9 uur en keert terug rond 18 uur. Kostprijs: 10 euro

De eerste editie van deze wedstrijd werd in 1911 gereden, toen nog als Binche-Tournai-Binche. Sinds 2010 wordt de koers vernoemd naar de overleden wielrenner Frank Vandenbroucke, die de koers een jaar eerder won. Sindsdien staat de koers ook op de kalender van de UCI in de categorie 1.1. Zin om deze wielerwedstrijd van dichtbij mee te maken?

Inschrijven kan op de sportdienst (058 53 20 01) of via mail (sportdienst@koksijde.be). Let op: de plaatsen zijn beperkt!