Op 3 juli is er de Opendeur in de luchtmachtbasis, het weekend daarna kan je naar de Benelux Open Aerobatic Championships. Vergeet de International K9-Day op 23 augustus niet.

Liefhebbers van activiteiten die je letterlijk en figuurlijk wegblazen, weten in Koksijde zeker wat doen. Alle goede dingen komen per 3, ook deze zomer. Hou je van vliegtuigen? Check. Zijn helikopters je ding? Check. Fan van onze hulpdiensten of honden? Check, check, check.

Opendeur Luchtmachtbasis Koksijde (woensdag 3 juli, 13-17 uur)

Stap in de wereld van de luchtmacht en geniet van spectaculaire vliegdemonstraties. Van de indrukwekkende NH90 tot de razendsnelle F16 en de iconische Red Devils, dit evenement toont je de top van onze luchtverdediging – ook achter de schermen. Bezoekers bekijken de federale en regionale diensten zoals politie en brandweer van dichtbij. Dit evenement steunt het goede doel: vzw Fonavibel.

En de echte durvers maken kans op een vlucht met de NH90. De toegang is gratis, parkeren kost 5 euro. Mis het niet en volg Basis Koksijde op Facebook voor meer info.

BeNeLux Open Aerobatic Championship (zaterdag 6 en zondag 7 juli)

Vliegtuigen en adembenemende stunts staan centraal tijdens het BeNeLux-kampioenschap luchtacrobatie. Dit jaar is het evenement uitgebreid: niet alleen een Belgisch, maar ook een Nederlands en Luxemburgs kampioenschap luchtacrobatie. Meer vliegtuigen, meer stunts. Afspraak op de militaire basis langs de Ten Bogaerdelaan bij de West Aviation Club van Koksijde. Geniet van spectaculaire acrobatiek en bewonder historische vliegtuigen van dichtbij.

Nog meer adrenaline nodig? Boek dan een luchtdoop. Ook op de grond is er meer dan genoeg animatie met een hapje, een drankje en demonstratievluchten: de Red Devils, de Sea King, de Catalina en een Spitfire. Het evenement is gratis, registreer je wel via boack.eventbrite.be (want voor de parking moet je betalen).

International K9-Day (vrijdag 23 augustus, 10-16 uur)

Ervaar de spanning en sensatie van de International K9-Day in Ster der Zee. Deze gratis belevingsdag staat volledig in het teken van hulpverleningshonden van de politie, defensie en douane. Bekijk de demonstraties op het strand en bezoek het veiligheidsdorp om alle diensten te leren kennen.

Er is randanimatie voor jong en oud, waardoor dit evenement een perfecte uitstap is voor het hele gezin.