Wist jij dat Brussel werd gered door een ondeugend jongetje dat overal plaste? Of dat de bewoners van een klein dorpje in Luxemburg nachtenlang wakker werden gehouden door feestende feetjes? Durf jij nog kattenkwaad uithalen in de Antwerpse straten nu je weet dat Lange Wapper daar ondeugende kinderen fopt?

Tanguy Ottomer, de wereldbekende stadsgids, neemt je mee op een verrassende rondreis door België in twintig grappige, spannende en stoere verhalen. Let zeker op de prachtige illustraties in het boek. Voor kinderen van 9 tot 11 jaar.

Manneke Pis tot de Betoverende Haas

Een leven als man of letters: lees de biografie van David Hume

Hume verwierf niet alleen een grote reputatie als filosoof, maar ook als historicus en essayist. Aan die reputatie was hij zeer gehecht, vandaar dat hij kort voor zijn overlijden zijn Love of literary fame bestempelde als de ruling passion van zijn leven.

Deze biografie draait om zijn leven én de rol die zijn werk als filosoof, historicus en essayist daarin speelde. Hume leidde een leven dat rijk was aan plotse en onverwachte gebeurtenissen en verwikkelingen. Gebeurtenissen die hem in militaire en diplomatieke dienst door veel Europese landen voerden. Hij combineerde dat altijd met wat hij zelf beschouwde als het overheersende motief en de belangrijkste drijfveer in zijn bestaan: een leven als onafhankelijke man of letters.

Een leven als man of letters