Honden Miss en Marco krijgen er een collega bij: rekruut Yeyo vervoegt ons hondenteam.

Na een zoektocht van een aantal maanden naar een geschikte pup vonden we Yeyo in een kennel in het Limburgse Beringen. Yeyo werd geboren op 25 juni 2022 en is nu 14 weken oud. Zijn ouders, Qay en Tosca van de Heide-Wachter, zijn allebei Mechelse herders. Op dit moment is Yeyo nog niet in dienst, maar start hij wel aan een vooropleiding. Elke dag vergezelt hij inspecteur Verschuere naar het werk en gaat hij mee op patrouille. Op deze manier went de hond aan zijn omgeving en traint hij op gehoorzaamheid en socialisatie. Yeyo verblijft bij het gezin van inspecteur Verschuere en hun twee honden, een Duitse en een Zwitserse herder.

Als Yeyo één jaar oud is, zal worden getest of hij dient voor het werk als politiehond. Pas als hij voor de testen slaagt, kan hij aan zijn opleiding starten en komt hij bij politiezone Westkust in dienst als volwaardig lid van ons korps.

Het is de bedoeling om Yeyo na zijn opleiding in te zetten als dual-purpose-hond. Dat betekent dat hij zal fungeren als patrouillehond en als actieve drugshond.

Samen met collega-viervoeters Miss en Marco en collega-hondengeleiders inspecteurs Tourlouse en Nyffels trainen Yeyo en inspecteur Verschuere regelmatig met de andere hondengeleiders binnen ANTW4WVL. ANTW4WVL is een samenwerkingsverband van mensen en middelen tussen PZ Antwerpen, PZ Polder, PZ RIHO, PZ Vlas en PZ Westkust. Binnen de politiezones Polder, RIHO, Vlas en Westkust is er altijd één hond en hondenbegeleider van wacht zodat men altijd op de expertise van een politiehond kan rekenen. Ook met andere lokale en federale hondenteams zal Yeyo trainen.

politiehond Yeyo