Op woensdag 25 augustus vond in de Kerkepannezaal de proclamatie plaats van de gemeentelijke tuinkeuringen, na een onderbreking van een jaar door de coronacrisis.

Deze jaarlijkse campagne is van onschatbare waarde voor de uitstraling van Koksijde als bloemenbadplaats. Een professionele jury ging in het begin van de zomer op bezoek naar de deelnemende voortuintjes. Dit jaar vond de proclamatie van de Wedstrijd der Moestuintjes plaats waardoor er geen afzonderlijke huldiging meer plaatsvindt in oktober.

Terugblik: prijsuitreiking

Eerbetoon

Op de dag van de jurering is de heer Willy Vansteenland uit de Bugeaudlaan overleden. Hij nam jarenlang deel in de categorie Middelgrote Tuinen. Het Bloemencomité bedankt Willy voor zijn jarenlange inzet om onze gemeente mee op te fleuren.

Koksijde in de bloemen

Van links naar rechts (zittend): Katleen Calcoen, Guigone Deweerdt, Gerda Hollevoet, Nicole Leys & Greta Leye / Van links naar rechts (staand): Ronny Calcoen, Germain Seys, Pascale Baeselen, Schepen Dorine Geersens, voorzitter Bart Bostoen, Sabelle Diatta, Ides Leys & Michel Pollet / Foto’s: Jean–Marie D’Haenen