Tijdens de herfstvakantie verandert onze gemeente in een griezelige nachtmerrie voor jong en oud. Durf jij naar buiten?

Je voelt het bloed door je lijf stromen en je hart klopt in je keel. Bonk. Het is bijna middernacht en uit elke hoek sluipt een griezel je richting uit. Is je laatste uur geslagen?

Durvers gezocht: halloweendoolhof 'The Mine'

Nog tot 5 november loert achter elke hoek een engerd in het halloweendoolhof op het strand van Sint-Idesbald. Geen gewoon doolhof, maar een spookmijn waar 100 jaar geleden een experiment mislukte… Toegang? 6 euro, maar de echte durvers komen after dark voor 12 euro (28, 30, 31 oktober en 4 november van 19 tot 23 uur). O ja, vergeet niet langs de lokale handelaars te gaan voor de spookjeszoektocht

Spectaculaire afsluiter: halloweenstoet en heksenverbranding

Het hoogtepunt van de halloweenweek is ongetwijfeld de halloweenstoet (en heksenverbranding) op dinsdag 31 oktober. Een optocht vol animatie en muziek die kronkelt van de Kerkepannezaal naar de Zeedijk. Het ruisen van de golven kondigt de heksenverbranding aan. Een sissend spektakel dat je niet mag missen.

En dat is nog niet alles. Van een vuurspektakel (zat. 28 oktober) en 'Halloween-openluchtgriezelfilm The Addams Family' (zon. 29 oktober) tot het uithollen en versieren van pompoenen (din. 31 oktober)… Koksijde bezorgt jou een huiverende Halloween. De jongste griezelaars maken de dansvloer onveilig tijdens de gratis 'Halloween-Kids party' op maandag 30 oktober (G. Grardplein), gevolgd door een knallend vuurwerk op het strand.

Trek dus je engste kostuum aan en kom griezelen. Of je nu houdt van spannende doolhoven, sportieve uitdagingen of vurige optochten, in Koksijde beleef je tijdens Halloween sowieso de tijd van je leven. Maar pas op: de klok tikt...