Binnenkort opent een splinternieuwe opvanglocatie voor kinderen in onze gemeente. De locatie is heel mooi gelegen, in een rustige wijk in hartje Oostduinkerke en midden in het groen.

De vroegere woning van de pastoor wordt omgevormd tot een veilige en kwaliteitsvolle kinderopvanglocatie. Het pand behoudt haar huiselijke sfeer met een open keuken, leefruimte en aanpalende buitenspeelruimte. Op de bovenverdieping liggen vier slaapkamers.

Deze nieuwe opvanglocatie biedt plaats aan zestien baby’s en peuters. Een team van drie vaste onthaalouders vangt de kinderen op. Zij wisselen elkaar af zodat er dagelijks twee onthaalouders aanwezig zijn in de opvang. De opstart is voorzien eind dit jaar of begin 2023.

Op de foto zie je alle onthaalouders. Rechts van de glijbaan hurgen Miet Loones en Nathalie leleu (dienst voor Onthaalouders) neer.

Thuiswerkende onthaalouders

Naast de samenwerkende opvanginitiatieven zijn in Koksijde nog acht gedreven thuiswerkende onthaalouders actief. Ook daar zijn nog plaatsjes vrij. Onze thuiswerkende onthaalouders bieden opvang aan in hun eigen woning en worden daarbij zeer goed ondersteund door het gemeentebestuur. De verantwoordelijke Kinderopvang en de pedagogisch coach gaan vaak langs om hen te begeleiden, op weg te helpen en een luisterend oor te bieden op moeilijke momenten.

Opvang bij een thuiswerkende onthaalouder is huiselijk, familiaal en zeer geborgen. Bij huisbezoeken wordt ook de veiligheid in en rond de woning goed opgevolgd. Elk jaar organiseert de dienst Kinderopvang vier vormingen zodat de pedagogische competenties van de onthaalouders worden versterkt.

Ben je op zoek naar kinderopvang? Schrijf je in bij de dienst voor Onthaalouders: 058 51 34 74, onthaalouders@koksijde.be of www.koksijde.be/dvo