Deze geactualiseerde bewerking van King Lear komt tegemoet aan het teveel aan personages en verhalen in het oorspronkelijke drama, maar behoudt de intriges, het wantrouwen, het verraad, de drang naar macht, het generatieconflict en de poëzie

Wie is wie?

  • bewerking: Simon Devos
  • regie: Rik Desmet
  • spel: Rik Tanghe, Katrien Vandenberghe, Lise Tamsin, Sarah Decadt, Alex Haerens, Wim Lips, Sam Beernaert, Wouter Willaert, Arne Demoen (percussie)
  • figuratie: Jaklien Dumarey, Marcelle Bogaert

Het verhaal

King Lear stichtte samen met zijn kompanen Gloucester en Kent het Rijk, over de oude grenzen heen. Maar de geest is uit de fles. Het zijn verwarrende tijden. Het Rijk kreunt onder het beleid van de oude generatie die hardnekkig de eenheid wil bewaren. De jongeren stellen die in vraag: buigen of barsten.

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Beurtelings vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Zij weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten.

Parallel aan dit verhaal spelen de intriges tussen Gloucester en zijn zonen Edmund en Edgar. Doordat zijn drie dochters zich tegen de idealen van het Rijk keren, kan de zieke Lear dit ultieme verraad alleen maar persoonlijk nemen. Hij barst. En met hem het Rijk.

Deze geactualiseerde bewerking van King Lear komt tegemoet aan het teveel aan personages en verhalen in het oorspronkelijke drama, maar behoudt de intriges, het wantrouwen, het verraad, de drang naar macht, het generatieconflict en de poëzie.

Praktisch

  • zaterdag 12 maart om 20.30 uur en zondag 13 maart om 17 uur
  • Prijs: 11 euro in voorverkoop, 13 euro aan de deur
  • Genummerde plaatsen, ticketverkoop: 058 53 29 99