Jeugdboekenmaand... dat vinden we extra fijn! Speciaal voor jou sprokkelden we onze favoriete boeken uit de bibliotheekrekken.

Het hersenhotel

Bedank je brein maar. Want terwijl je dit leest, is het hard voor jou aan het werk. Inderdaad, jouw brein is een razendsnelle regelaar! Zonder die grijze massa zou je niets begrijpen of dromen. Ga op onderzoek in het hersenhotel, test waar jij goed in bent en ontdek de breingeheimen van de familie Stein.

Een huis vol lekkers

Hou je van eten en heb je zin in een babbel? Dan ben je aan het juiste adres. In de Granaatappelstraat nummer 10 maken alle bewoners een lekker gerechtje klaar. Ben je een kok, een fijnproever of een cultuurliefhebber? Dan zal je smullen van dit gezellige kookprentenboek.

De griezelbus

Leraar Maurice gaat met zijn leerlingen op uitstap met een griezelbus. Tijdens de rit vertelt schrijver Onnoval tien griezelverhalen. En het zijn verhalen die je de stuipen op het lijf jagen. Brrrrr. De Griezelbus rijdt al vele jaren en is een klassieker.

Mijn negen levens

Als Hijran twaalf jaar is, stuurt zijn mama hem weg. Het is te onveilig in hun dorp in Afghanistan. Hijran komt pas jaren later aan in België. In dit boek vergezel je hem op die lange, lastige reis. Opgroeien als vluchteling is niet eenvoudig, dat merk je in dit eerlijke en soms ook rauwe verhaal.

De Tovenaars van Ooit

In dit fantastische verhaal betreden we een wereld vol magie. Er leven maar twee stammen: de krijgers en de magiërs. Vroeger waren er ook nog heksen, maar die zijn ondertussen uitgeroeid – of dat denkt iedereen toch. De twee stammen haten elkaar hartstochtelijk en als ze elkaar tegenkomen, loopt het niet goed af. Maar dan ontmoeten de jonge Magiër Xar en Krijger Wens elkaar in het verboden woud. Daar ontdekken ze dat er gevaar op de loer ligt. En ze zullen moeten samenwerken om dit te bestrijden…