Vrijdag de 13e brengt deze maand hoop: de allereerste editie van 1.000 strokes voor Kom op tegen Kanker houdt halt in onze gemeente.
Tijdens dit golfevenement spelen teams van 4 golfers samen 1.000 slagen op één dag ten voordele van de strijd tegen kanker.
Dit evenement komt er in navolging van de al bekende 100 km-run en 'trap mee tegen kanker' en hoopt op termijn uit te groeien tot een evenwaardig initiatief dat naast financiële steun ook een warm solidariteitsgevoel oproept.
Hoe werkt het om 1.000 slagen te spelen? Dat is zeker niet ondoenbaar als team van 4 golfers (en 4 reservespelers). Het draait om hoe ver je raakt met een opgelegd aantal (1.000) slagen – voor de kenners: vergelijk het met een flag competition. Deelnemers gaan de uitdaging aan en krijgen die kans tussen zonsopgang en zonsondergang. Via www.tij-dingen.be vind je een instructievideo.
Een honderdtal golfteams spelen op 13 juni op 30 golfterreinen in Vlaanderen. Het doel? Zoveel mogelijk holes spelen met 1.000 slagen. Concreet komt dat neer op ongeveer 12 uur golfen per speler, 35 km stappen en 50 holes. Een uitdaging.
In Koksijde Golf ter Hille verwelkomen we 18 teams, met deelnemers die zich 110 procent inzetten. Vol overtuiging voor het waardevolle doel, want de strijd tegen kanker raakt ons allemaal. Initiatieven als deze zorgen voor sensibilisering, maar vooral voor broodnodige fondsen.
Ook jij kan één van onze ploegen van Koksijde Golf ter Hille steunen met een bijdrage (vanaf 40 euro voor 45 procent fiscaal aftrekbaar).
Kijk op 1000strokes.be en vul Koksijde in bij 'Steun een team' - je maakt er ook kennis met alle deelnemers.
Samen maken we het verschil, op en naast het golfterrein.
Alles gaat naar kankeronderzoek dat direct bijdraagt aan de levenskwaliteit en overlevingskansen van kankerpatiënten. Wist je dat er elk jaar meer dan 74.000 landgenoten de diagnose van kanker krijgen? Veel onderzoek naar deze ziekte is commercieel niet aantrekkelijk voor de farmaceutische industrie, zeker in het geval van zeldzame vormen van kanker of innovatie bestralingstechnieken.
Aanpassingen kunnen directe impact hebben op het herstel van patiënten, dus is de financiële nood groot. Net omdat de middelen van de overheid beperkt zijn. Het is net daarom dat Kom op tegen Kanker in actie komt. Elke ploeg zamelt op voorhand geld in, minstens 3.600 euro.