De Europese, Vlaamse en federale verkiezingen staan voor de deur. We zetten de belangrijkste zaken voor jou op een rij.

Waar stemmen?

Je kiest in het stembureau dat vermeld staat op jouw oproepingsbrief. De stemlocaties van de vorige verkiezingen blijven behouden, maar voor de mensen van Koksijde-Dorp is er een nieuwe locatie. Waar? In de zaal voor vloersporten (ligt achter het annexgebouw – het vroegere gemeente- en politiehuis).

De andere inwoners van Koksijde kunnen terecht in cultuurcentrum Casino Koksijde of het gemeentehuis. Inwoners van Oostduinkerke en Wulpen stemmen in sporthal Hazebeek. Inwoners van voornamelijk Sint-Idesbald stemmen in de Kerkepannezaal. Lees dus goed welk adres en stembureau op jouw oproepingsbrief staat.

Inwoners uit Koksijde-Dorp stemmen in de zaal voor vloersporten. De parking van de Colruyt is open voor het publiek op 9 juni.

Wanneer en hoe stemmen?

De stembureaus zijn open van 8 tot 16 uur. Op de oproepingsbrieven staan richturen om (lange) wachtrijen te vermijden. Het is aangeraden om op deze uren te stemmen, maar niet verplicht. In onze gemeente kies je elektronisch. Check hieronder hoe dat moet.

Hoe stem je elektronisch?

Video

Ik ben mijn oproepingsbrief verloren (of kreeg die niet)

De oproepingsbrieven worden uiterlijk 15 dagen voor de verkiezingen verstuurd. In de week voor de verkiezing tot op de dag van de verkiezingen kan je een duplicaat aanvragen bij de dienst Burgerzaken.

Tip: de dienst Burgerzaken is open op zondag 9 juni vanaf 8 uur tot 16 uur (openingsuren stembureaus) voor de afgifte van duplicaten van de oproepingsbrieven en volmachtformulieren.

Meer weten?

Burgerzaken
058 53 34 32