Eind april namen de scoutsleden in Oostduinkerke afscheid van hun vertrouwde lokaal in de Duinparklaan, want er is vernieuwing op komst!

Koksijde investeert in een gebouw waar jongeren op een toegankelijke en veilige manier kunnen ravotten. Het nieuw en duurzaam clublokaal komt op de plaats van het huidige, in een gebogen vorm, het omarmt de buitenspeelruimte. Het gebouw gaat op in de omgeving door de aanleg van een duin op de kopse kant van het gebouw en dankzij een groendak. De gevelafwerking is een combinatie van beton en hout. Aan de voorzijde is er een luifel om de felle zomerzon te weren of om te schuilen bij regenweer.

Multifunctioneel

Om alle leeftijdscategorieën te kunnen huisvesten, komt er een extra verdieping. De jongste leden nemen hun intrek op het gelijkvloers, de ouderen op het hogere niveau. Daar vind je ook het lokaal voor de leiders. Om de sjorbalken te stockeren, is er een materiaalruimte voorzien. De lokalen zijn multifunctioneel (door o.a. vouwwanden) waardoor medegebruik van het gebouw mogelijk is. De grootste ruimte is uitgerust met een keukentje voor bv. buurtfeesten of een babyborrel.

  • Architecten: SILO - architectuuratelier en Ark architecten
  • De raming bedraagt 1.316.150 euro, de gemeente rekent op 430.000 euro steun via sectorale investerings subsidies (cultuur- en jeugdinfrastructuur).
  • Timing: normaal starten de werken dit najaar.
nieuw lokaal voor Scouts Casa Oostduinkerke
Maquette nieuw lokaal voor Scouts Casa Oostduinkerke
Maquette nieuw lokaal voor Scouts Casa Oostduinkerke