Verscholen in de Noordduinen word je ondergedompeld in de wereld van kunstenaar Walter Vilain (1938-2019).

De jonge Walter werd beïnvloed door o.a. Paul Delvaux en George Grard, beroemde meesters uit de School van Sint-Idesbald. Je vindt er een collectie kunstwerken van Walter Vilain en ontdekt meer over de Noordduinen, een biologisch waardevol duingebied met een grote verscheidenheid aan vegetatietypes. Gratis toegang.

Zoektocht voor gezinnen: Duinsafari

Ga met je kinderen op zoek naar de code van de schatkist. De safari bestaat uit een logboek en een rugzak met materiaal. Haal deze rugzak af in het Vanneuvillehuis (waarborg: 10 euro).

Rondleidingen in het Vanneuvillehuis

Dinsdag 5 en 26 juli, 16 en 23 augustus - om 14.30 uur.

Aperitiefconcerten

14 juli: Schelpenman

Zijn passie voor zee- en aardvruchten leiden hem van nature naar klanken uit de Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse culturen.

28 juli: Iben Naessens plays Tim Duyck Guitars

Koksijdenaar Tim Duyck bouwt prachtige gitaren onder zijn eigen naam. Voor deze gelegenheid nodigt hij professioneel klassiek gitarist Iben Naessens uit om op zijn gitaren te spelen.

4 augustus: Duo Vertriest- Baculalay

Virtuoos accordeonist Leander Vertriest is thuis in jazz en volksmuziek. Gitarist en zanger Djalt Baculalay zet als kleinzoon van Koen De Cauter de muzikale traditie verder. Verwacht een unieke samensmelting van zigeunermuziek, traditionele liederen, musette en swing.

11 augustus: Belladonna

Belladonna uit Koksijde brengt vierstemmige nummers met zes tot tien vrouwenstemmen. Je hoort muziek uit alle continenten, van oorlogsgezangen over drinkliederen tot klaagzangen en feestliederen. Steeds gebracht met de grootste passie, energie en enthousiasme.

18 augustus: Tom Kristiaan

Filmische pianomuziek met prachtige beeldprojectie. Deze filmische muziek werd al gebruikt in verschillende documentaires op nationale televisie en mag ook rekenen op duizenden streams op Spotify in meer dan 100 landen.

25 augustus:  MATTIASD

Terwijl Mattias Devriendt piano speelt, kom jij tot rust in een strandstoel of op een ligmatje. Ogen toe doen en genieten. Onze zomerreeks van 2022 sluiten we af met deze unieke ervaring. MattiasD haalde zelfs het VRT nieuws met één van zijn ligconcerten. Neem gerust ook zelf een dekentje of kussen.

Op donderdag tijdens de zomervakanties, om 11 uur. Duurtijd: 45 minuten.  

MattiasD (c) Thomas de Boever

MattiasD (c) Thomas de Boever

Openingsuren Vanneuvillehuis (schoolvakanties)

  • tijdens de week: 10-12 en 13.30-16.30 uur
  • weekend- en feestdagen: 13.30-16.30 uur
  • gesloten op mandag