Stip zaterdag 8 januari aan in je agenda, want dat is het ideale moment om je benen te strekken en te bekomen van het eindejaarsgeweld.

Koksijde schotelt je vijf wandelingen voor: van een wandeling langs een volledig verhard parcours tot een stevige kuitenbijter van 29 km voor de ervaren wandelaars. 

Vijf verschillende parcours

  • Een volledig verhard parcours van 6 km. Ook honden zijn welkom op deze rustige route langs de Zeedijk en tussen de villawijken van het kunstenaarsoord Sint-Idesbald.
  • Een prachtige wandeling van 10 km loodst je door drie stukken van de Noordduinen en de Houtsaegerduinen.
  • Iets steviger is de wandeling van 16 km via Koksijde-Dorp, die via de Langeleed uitmondt in het natuurgebied Doornpanne en de Hoge Blekker.
  • Een uitbreiding op deze wandeling vind je op het parcours van 22 km: hier ontdek je ook de polders in Wulpen en struin je langs het terrein van Koksijde Golf Ter Hille.
  • Voor de doorgewinterde wandelaars voert de pittige tocht van 29 km je door heel wat natuurgebieden: Noordduinen, Oostvoorduinen, Hannecartbos, strand, Golf Ter Hille, Zeebermduinen, Ter Yde Duinen, Plaatsduinen en de Doornpanne.

Praktisch

De Winterwandeldag vindt plaats op zaterdag 8 januari. Inschrijven en vertrek: Strandlaan - ter hoogte van de Kerkepannezaal, tussen 8 en 14 uur. Prijs: 1 euro. Er is een gratis busdienst voorzien (mondmasker verplicht) van en naar het station van Koksijde.