Niets is gezelliger dan op een koude, donkere en natte winterdag genieten van een leuk boek. En dat in combinatie met een dekentje en een drankje, knus in de zetel.

Niets wees erop dat er iets zou gebeuren die nacht …

In de bibliotheek vind je de meest prachtige kerst- en winterverhalen. Om zelf te lezen, maar ook om voor te lezen. Het bibteam selecteerde zelf enkele boeken die je zeker moet lezen:

  • Kom vanavond met verhalen... : eigentijdse kerstvertellingen (Robert Alberdingk Thijm)
  • Het vroor dat het kraakte: de mooiste winterverhalen (Sylvia Vanden Heede)
  • Wintervuur: verhalen voor koude dagen (Carl Norac)
  • Een kerstvertelling (Charles Dickens)
  • Kerst met Poirot (Agatha Christie)

Dan is het nu nog wachten op de sneeuw.

Ben je op zoek naar een goed boek?

Gebruik Mijn Leestipper voor persoonlijke leestips. Deze dienst tipt boeken uit de collectie van de bib volgens je eigen smaak en voorkeur. En dat elke maand. Om je voorkeuren te kennen, maakt Mijn Leestipper gebruik van je leenhistoriek en je leesprofiel. Log in via je Mijn Bibliotheek-profiel op mijnleestipper.bibliotheek.be. Zo krijg je elke maand leestips in je mailbox.

Het beste van 2020 volgens… het bibteam

Het jaar zit er weer bijna op. Hoog tijd voor een terugblik naar het beste van 2020 op literair, muzikaal en filmisch vlak. Op de sociale media van de bib ontdek je heel de maand de favorieten van onze bibmedewerkers. Benieuwd welke boeken, cd’s of films hun harten hebben veroverd in 2020? Volg dan de Facebookpagina of Instagramaccount van de bib en laat je verrassen door de keuze van het bibliotheekteam.

Blader door de sinterklaascollectie

Op 6 december is het weer zover: de verjaardag van Sinterklaas. Ontdek de reeks sinterklaasboeken die de bib (of was het Sinterklaas?) voor je heeft klaargezet. Ga op jacht naar pakjes in een zoekboek, laat je meeslepen in een spannend voorleesverhaal of kies een leuke cd vol liedjes om mee te zingen. Je vindt het in de bib.

Speel met woorden tijdens de poëzieweek

SAMEN is dit jaar het thema van de poëzieweek. Deel je mooiste gedicht met de bibliotheek. Teken of knutsel er zelf iets bij, laat je fantasie de vrije loop. Werk alleen of SAMEN met je broer, zus, (groot)ouder of klasgenoten. Ga aan de slag, met veel of weinig woorden, voor groot en klein.

Jouw creatieve inzendingen zijn welkom t.e.m. woensdag 16 januari.

Geef ze af in de bibliotheek of stuur ze door naar jeugdbibliotheek@koksijde.be

Coronaproof: Afhaalbib is nog steeds operationeel

Wil je contact met anderen beperken? Dan kan je buiten de openingsuren gebruik maken van onze afhaalbibliotheek. Ook leveringen aan huis voor 65-plussers en risicopatiënten zijn mogelijk.

Info: koksijde.bibliotheek.be/afhaalbib