Waar ligt het verschil tussen stoppen met drinken en kiezen voor een nuchter leven? Hoe raak je af van een alcoholverslaving? Wat zijn de valkuilen bij een afkickproces? Kan de klinische psychologie en psychiatrie helpen bij genezing?

Meer lezen

Hooggevoelige kinderen zijn gevoeliger voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. Dat zorgt ervoor dat ze meer tijd nodig hebben om die stroom aan prikkels en indrukken te verwerken.

Meer lezen

Speel je graag met woorden of ben je creatief? Deel dan je mooiste gedicht met ons. Teken of knutsel er zelf iets bij en laat je fantasie de vrije loop.

Meer lezen

Deze rijm- en versweek loopt nog tot 2 februari. Het thema dit jaar? Natuur. De Poëzieweek is het grootste en meest laagdrempelige initiatief voor poëzie in de Lage Landen. Tij-dingen doet mee en selecteerde prachtige gedichten. Beluister ze hier! 

Meer lezen

Ons brein houdt van gewoontes. Deze gewoontes hebben we jaren geleden onbewust ontwikkeld waardoor we denken dat we zo zijn. 

Meer lezen

Volg dan één van de rondleidingen. Elke eerste maandag van de maand leidt een medewerker je rond in onze boekenkathedraal. Je krijgt uitleg over de verschillende materialen, waar je die vindt en hoe je iets opzoekt in de catalogus.

Meer lezen