Kom samen met je (klein)kinderen naar de kermis in Oostduinkerke en maak leuke herinneringen voor later. Oliebollen eten, de draaimolen en eendjes vissen.

Toffe attracties van vroeger én nu.

Meer lezen

Het gemeentehuis van Koksijde vormt van 24 tot 27 september het unieke decor voor Koket Koksijde. Belgische en internationale floristenteams brengen meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar het culinaire in onze badplaats.

Bloemen met smaak dus.

Meer lezen

Op 9 september 1944 eindigde de tweede wereldoorlog in Sint-Idesbald. Het was de dag van de bevrijding. Vreugde alom, maar ze was van korte duur. Geluiden van ontploffingen in De Panne verstoorden de blijheid. Lees het artikel, gebaseerd op de speech van Etienne Becuwe. 

Meer lezen

Het was de taak van de Canadezen om de Franse en Belgische kustzone te bevrijden. Rond Duinkerke moesten ze een wijde boog maken omdat de Duitsers de Moeren onder water hadden gezet.

Meer lezen

De WAK organiseert beeldend onderwijs voor alle leeftijden. Wil je een proefles volgen of heb je zin om deel te nemen aan een workshop?

Meer lezen

Pieter Toebaert is de algemeen directeur van KMLP/Floraliën, de organisatie achter de Gentse Floraliën. Dit jaar werkt hij samen met onze gemeente om Koket Koksijde uit te laten groeien tot een bloemenfestival.

Tij-dingen ging bij Pieter langs om de sfeer op te snuiven.

Meer lezen

Kinderen starten vanaf de basisschool in de domeinen muziek, woordkunst drama en dans. Ze bespelen hun favoriete instrument en beleven een eerste ervaring op het podium, als acteur of verteller. Daarna volgt de begeleiding tot zelfstandige en actieve kunstbeoefenaars. Volwassenen volgen een vooropleiding of krijgen een eigen lessentraject.

Meer lezen

Speel je graag toneel? Vertel je graag verhalen? Stel je droom niet uit. StAPwest helpt je ommet zelfvertrouwen en plezier te schitteren op de planken. Duik in de wondere wereld van spreken, spelen en fantaseren.

Meer lezen