Ons klimaat verandert. De zomers worden warmer en droger. Het is niet alleen puffen en zweten voor mens en dier, ook planten en bomen kreunen onder de hitte.

Meer lezen

Ons klimaat verandert. De weersomstandigheden op aarde zijn gewijzigd en dat is een gevolg van meer broeikasgassen. Klimaatopwarming is één van onze grootste risico’s en dat betekent meer hittegolven, drogere zomers, nattere winters en een stijgend zeeniveau.

Meer lezen

Het is (bijna) zomer. Het ideale moment om je barbecue van onder het stof te halen. Gezellig met vrienden of familie genieten van gegrilde gerechten. Jammer genoeg loopt het soms fout: er ontstaat brand of mensen lopen brandwonden op.

Denk op voorhand goed na en hou het veilig. Tij-dingen verzamelde alvast deze tips voor jou. Smakelijk!

Meer lezen

Water wordt steeds schaarser. Zeker nu de zomers droger worden. We moeten dus ons waterverbruik verminderen. Enkele eenvoudige tips – die meteen ook je waterfactuur verlagen – helpen je op weg.

De prijs van water is in tien jaar meer dan verdubbeld. Een extra reden om zuinig te zijn.

Meer lezen

De zomer is in aantocht. Een fietstocht, een dagje aan zee met de (klein)kinderen, een barbecue of misschien een flinke schrobbeurt van je tuinterras. Allemaal veel leuker bij mooi weer.

Maar wat doe je als die zalige zomerbries een hittegolf wordt? Volg het weerbericht en neem maatregelen om problemen te voorkomen.

Meer lezen