Winterse betovering, gezelligheid in overvloed en fonkelende evenementen: de kerstvakantie in Koksijde was een echt festijn om je aan te verwarmen. Klaar voor een leuke reis doorheen de kerstperiode? 

Onze fotografen trokken hun warmste kleren aan en brachten heel wat evenementen in beeld. Je zag ongetwijfeld al foto's verschijnen op onze socialemediakanalen, maar we blikken ook graag terug op deze sfeervolle tijd. Neem je ook een kijkje in onze fotoalbums? 

Stralend Koksijde: Koksijde by Light en kerstverlichting

De 'ooohs' en de 'waaaws' kwamen spontaan bij ons naar boven tijdens de magische lichtwandeling 'Koksijde by light'. Een flinke wandeling door Koksijde-Bad bracht je bij heel wat adembenemende lichtinstallaties. De hele kerstvakantie kon je ook genieten van sfeervolle kerstverlichting. De medewerkers van de gemeente Koksijde doen elk jaar hun best om van de kerstverlichting een spektakel te maken. De verlichting trekt dan ook elk jaar een pak bezoekers. Van de toegangswegen tot de winkelstraten tot de deelgemeenten. De straten baadden in een betoverend schouwspel van licht en kleur. 

IJspret op schaatsen

Ondanks een uitdagende start met de warme temperaturen, konden jong en oud toch nog hun schaatsen aantrekken. Een sierlijke pirouette rond onze schaatsende ijsberen of een rondje extra snel freewheelen... met veel enthousiasme werd er genoten van de gezellige sfeer op het ijs. En ook naast de ijsbaan was het genieten. Tientallen kerstkraampjes zorgden voor extra gezelligheid. 

Schaatspiste

De ene gedreven
De andere onzeker

Ontluikende liefde
Puberaal
Hand in hand
Pirouetjes
Een halve draai

Koksijde en
Zijn schaatsvermaak
Rond het
Mooi verlichte
Berenpaar

Lutwine de Cocker

Smoefelmarkt (22/12)

Gezelligheid troef op de smulmarkt in Oostduinkerke-Dorp. Op het binnenplein van het NAVIGO Visserijmuseum vond je een gezellige mini-markt met heerlijke beats, hapjes en drankjes. Smeervol smullen tijdens deze smaakvolle start van de vakantie. 

Kerst tractor Run (27/12)

De Kersttractorrun bracht feest naar Koksijde. Meer dan 65 tractors, schitterend (letterlijk én figuurlijk) versierd met kerstlichtjes, toeterden door de straten. Wat een vrolijke optocht! Heel wat bewonderaars kwamen genieten van al die rijdende lichtjes. Was jij er ook bij op deze kersttocht op wielen? 

Winterwandeldag (30/12)

Wat een geweldige 51ste editie van de Winterwandeldag! Het was de perfecte dag - met fantastisch wandelweer bovendien - om te genieten van de prachtige natuur in onze gemeente. Tal van gezinnen kwamen naar buiten om samen te genieten van onze mooie straatjes, de duinen, de zee, het bos,... We hadden maar liefst 2060 inschrijvingen! Wow! Onze fotograaf zag onder al die wandelaars heel wat vrolijke gezichten voor de lens passeren!

Sylvestervuren en vuurwerk (30/12)

Het was een fantastische avond in Oostduinkerke-Bad met onze Sylvestervuren. Heel wat volk kwam genieten van de vurige optredens of kwamen proeven van o.a. de heerlijke sprotjes en patat in de pel of van de verse garnaalsoep. Het vuurwerk was de ideale afsluit van de avond. 

Après-skiparty (30/12)

De avond van onze Winterwandeldag en Sylvestervuren sloten we af in stijl met onze Après-skiparty! Skipak aan, snowboard onder je oksel, skibril op en dansen op heerlijke beats in de feesttent. Jodelahitii! 

Vlaamse Duinencross (04/01)

Wat een epische dag, een onvergetelijke race en wat een kampioen! Met Mathieu Van der Poel op het hoogste podium sloten we de sportieve hoogdag van onze Vlaamse Duinencross in Koksijde af. Steile duinbeklimmingen, 12.000 enthousiaste supporters, toegewijde persmensen, onmisbare medewerkers,... Een warm dankjewel aan iedereen die - live of vanuit de zetel - deel uitmaakte van dit spektakel. Bekijk zeker ons fotoalbum! Want niet alleen de renners en supporters trotseerden het mulle zand, ook ons perssteam navigeerde behendig door de duinbochten!