Lokaal Bestuur Koksijde subsidieert twee soorten abonnementen waardoor het voor jongeren goedkoper is om met het openbaar vervoer te reizen. Voor de Buzzy Pazz bedraagt de tussenkomt 50 procent voor jongeren tussen 6 en 24 jaar. Eenzelfde compensatie voor de Campuskaart, vanaf de geboorte t.e.m. je zesentwintigste. 

Buzzy Pazz (bus en tram)  

Met een Buzzy Pazz mag je onbeperkt reizen op alle bussen of trams van De Lijn, behalve op de Limburgse snel-lijnen. Vraag je Buzzy Pazz rechtstreeks aan bij De Lijn die dit dan doorrekent aan Lokaal Bestuur Koksijde.

Meer info over dit abonnement vind je op www.delijn.be/buzzypazz 

Campuskaart (trein)

Met de Campuskaart reis je vijf keer heen en terug met de trein op een vast traject, binnen een periode van maximaal zeven weken. Ideaal voor kotstudenten.

Moederkaart

Gebruik je de Campuskaart voor het eerst? Kom dan langs bij de dienst Burgerzaken voor een aanvraagformulier. Want er moet een moederkaart worden aangemaakt. Breng zeker een recent schoolattest mee. Met dit aanvraagformulier ga je naar een NMBS-loket om de Campuskaart aan te vragen. En dan krijg je een reductie van 50 procent.

Meer info over de kaart vind je op www.belgiantrain.be

Info: dienst Burgerzaken (058 53 30 42 – nancy.deprez@koksijde.be)