Wil jij besparen op je energiefactuur en toch je steentje bijdragen aan het milieu? Dat kan! De provincie West-Vlaanderen organiseert, samen met gemeente Koksijde, voor het elfde jaar op rij, een groepsaankoop groene stroom en gas. Inschrijven is gratis en vrijblijvend.

Meer lezen

In februari voert het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust onderhoudswerken uit op ons strand. Tussen de Koksijde Yachting Club (KYC) en de Charleroistraat voert Group Decloedt 233.000 kubieke meter zand aan.

Meer lezen

Luchtvervuiling door houtverbranding is het ergst in de winter. Om de luchtkwaliteit te verbeteren geeft de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) op bepaalde dagen het advies om zo weinig mogelijk hout te verbranden.

Meer lezen

Ter hoogte van de Bettystraat, in de duinen tussen Koksijde en Sint-André, ligt het Duinenhuis. Sinds 2005 is dit gebouw eigendom van gemeente Koksijde. Momenteel werken de diensten Archief, Cultuur en Erfgoed en Milieu en Duurzame Ontwikkeling aan een tentoonstelling over de geschiedenis van het Duinenhuis.

Meer lezen

Alles wat groen is, helpt om de effecten van de klimaatverandering op te vangen. Bomen vinden we in parken, tuinen, begraafplaatsen, sportvelden, speelterreinen, straten en pleinen. Bomen houden stof vast en absorberen bepaalde gassen. Ze brengen verkoeling en gaan hittestress tegen.

Meer lezen

Bomen kennen we al heel ons leven. In alle maten en formaten. Planten die nog weinig geheimen voor je hebben, denk je waarschijnlijk. Klopt dat wel?

Tij-dingen ontdekte een aantal zaken die je misschien nog niet wist.

Meer lezen

Een bosje of boomgaard bij jou in de buurt aanplanten? Een buurttuin uitbreiden? Of een groen speelelement of vlindertuin aanleggen om de hoek?

Meer lezen

Waarom? Voor een gezonde omgeving is de nabijheid van natuur belangrijk en dat hebben we in Koksijde in overvloed. De duinen, het strand, maar ook een geboortebos en binnenkort een Wonderwoud. Extra kansen dus om een wandeling tussen het groen te maken, zelfs in de winter.

Meer lezen