De Gedichtendag in de bibliotheek vindt plaats op donderdag 27 januari. Meteen ook het startsein voor de Poëzieweek die loopt tot 2 februari. Het thema dit jaar? Natuur. Het voorbije jaar hebben we met zijn allen de natuur (her)ontdekt. Niet de ver-weg-natuur, maar wel de wandel-je-mee-natuur. De natuur dicht bij huis. Onze tuin, de duinen en het strand.  

Hou deze pagina in de gaten! Begin februari lanceren we drie andere gedichten! 

Meer lezen

Nepnieuws is misleidende en onjuiste informatie. Nepnieuws neemt veel vormen aan: een nieuwsbericht op internet, een video op sociale media of een plaatje in een appgroep. Heel de maand februari leer je er alles over in de bib. Tijdens een expo, een lezing en een workshop.

Meer lezen

Volg dan één van de rondleidingen. Elke eerste maandag van de maand leidt een medewerker je rond in onze boekenkathedraal. Je krijgt uitleg over de verschillende materialen, waar je die vindt en hoe je iets opzoekt in de catalogus.

Meer lezen

Speel je graag met woorden of ben je creatief? Deel dan je mooiste gedicht met ons. Teken of knutsel er zelf iets bij en laat je fantasie de vrije loop.

Meer lezen

Ons brein houdt van gewoontes. Deze gewoontes hebben we jaren geleden onbewust ontwikkeld waardoor we denken dat we zo zijn. 

Meer lezen

Hooggevoelige kinderen zijn gevoeliger voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. Dat zorgt ervoor dat ze meer tijd nodig hebben om die stroom aan prikkels en indrukken te verwerken.

Meer lezen